ΓΔ: 2583.81 0.96% Τζίρος: 210.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:24:37
Νέα Αριστερά εκδήλωση
Εκδήλωση Νέα Αριστερά με βασικούς ομιλητές σε κεντρική σκηνή.

Μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο Γ. Σακελλαρίδης μετά την παραίτηση Χαρίτση

Ο Αλέξης Χαρίτσης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, με χρέη προέδρου να αναλαμβάνει προσωρινά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έως το έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε την παραίτηση του Αλέξη Χαρίτση από τη θέση του προέδρου του κόμματος. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία και την πορεία της παράταξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα η Νέα Αριστερά θα προχωρήσει στη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου. Μέχρι τότε, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ενημέρωση σχετικά με τον ή την νέα πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου, ο Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου της Νέας Αριστεράς και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας».

Το Πολιτικό Γραφείο ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση για τη συμβολή του στο κόμμα, επισημαίνοντας ότι το ήθος και η προσφορά του αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες η Νέα Αριστερά είχε πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών και φίλων, το οποίο κατέληξε σε ομόφωνη ενωτική πολιτική απόφαση.

Ενίσχυση της Αριστεράς και πολιτικές πρωτοβουλίες

Κεντρικό μήνυμα της απόφασης του συνεδρίου ήταν η πολιτική και οργανωτική ενίσχυση του κόμματος και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς. Η ανακοίνωση ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρεί υπεύθυνη για κινδύνους που αφορούν την ειρήνη, το κόστος ζωής, την κλιματική κρίση και τη δημοκρατία.

Όπως τονίζεται, η απάντηση απέναντι στον γενικευμένο φόβο και παραλογισμό είναι μια ισχυρή, κοινωνικά γειωμένη Αριστερά, με ριζοσπαστικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και διατηρεί ουσιαστική σχέση με τα κοινωνικά κινήματα και τις δυνάμεις της Οικολογίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς τα μέλη, τους ανένταχτους αριστερούς, τους νέους και τον προοδευτικό κόσμο για ενότητα και αγώνα. «Τώρα είναι η στιγμή της συστράτευσης απέναντι στην κανονικότητα του πολέμου, της ακρίβειας και της κλιματικής κρίσης. Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Παραίτηση Πλεύρη για τα ψέματα για το ζεύγος Θεοδωρόπουλου

Η Νέα Αριστερά ζητά την παραίτηση του Θάνου Πλεύρη, μετά τις αποκαλύψεις για τη γνωριμία του με το ζεύγος Θεοδωρόπουλου-Γάκα και τη συμμετοχή του στη σύσταση σωματείου μαζί τους, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τη στάση του.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κριτική σε Τσίπρα για αποδοχή κοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως στη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την απουσία ριζοσπαστικών προτάσεων και αποδέχεται το αυστηρό πλαίσιο Μητσοτάκη, ενώ συμφωνεί με την αμυντική πολιτική της κυβέρνησης.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη σημαίνουν συνέχιση λιτότητας

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για ψευδή εικόνα της πραγματικότητας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών και μόνο μια αριστερή πολιτική μπορεί να φέρει αλλαγή.
Πανοραμική θέα Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Σακελλαρίδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων

Ο Γ. Σακελλαρίδης της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Χ. Δούκα, τονίζοντας πως ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης εντείνει την εξάρτηση από το κράτος και περιορίζει την αυτοτέλεια και τους πόρους των Δήμων.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς

Ανακοινώθηκε στη Βουλή η αποχώρηση έξι βουλευτών από τη Νέα Αριστερά, ενώ αύριο αναμένεται και η παραίτηση της κ. Αχτσιόγλου. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς διαλύεται και οι αποχωρήσαντες είναι πλέον ανεξάρτητοι.