ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μνημείο πολιτικής υποκρισίας το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για υποκρισία σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως δεν αναλαμβάνει ευθύνες και μεταθέτει λύσεις στο μέλλον, ενώ το πρόβλημα δημιουργήθηκε υπό τη δική του διακυβέρνηση.

Σε έντονο ύφος αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το δεύτερο επεισόδιο του γαλάζιου σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας τον για «μνημείο πολιτικής υποκρισίας» και προσπάθεια αποφυγής ευθυνών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο πρωθυπουργός δεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι «την ώρα που διαβιβάζεται δικογραφία για βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως δήθεν «θεσμικός εγγυητής», ζητώντας επιτάχυνση των διώξεων, ενώ, όπως σημειώνεται, η ευθύνη ανήκει στην ίδια την κυβέρνησή του.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει την εξαγγελία περί «ασυμβίβαστου υπουργού-βουλευτή» για το 2027, χαρακτηρίζοντάς την ως απόπειρα μετάθεσης ενός προβλήματος που δημιουργήθηκε και αποκαλύφθηκε επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. Το κόμμα υποστηρίζει ότι η πρόταση αυτή δεν συνιστά πραγματικό ασυμβίβαστο και ενδέχεται να ενισχύσει πελατειακούς μηχανισμούς και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να παρουσιαστεί ως λύση σε ένα σκάνδαλο για το οποίο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φέρει πολιτική ευθύνη. «Όσο κι αν επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες στη Δικαιοσύνη και να κρυφτεί πίσω από “θεσμικές πρωτοβουλίες”, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησής του», αναφέρει το κόμμα, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει τη δικαστική διερεύνηση και να προκηρύξει εκλογές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κάθαρση θα έρθει μόνο με αποχώρηση Μητσοτάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε «χιουμοριστική» τη δήλωση του πρωθυπουργού περί τιμωρίας για παράνομες ενισχύσεις, κατηγορώντας τον για άγνοια πενταετίας σε σοβαρό σκάνδαλο που κόστισε ακριβά στους πολίτες.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Πατριωτισμός η υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση

Ο Κώστας Τσουκαλάς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, τονίζοντας τις υποχωρήσεις στην Κάσο και ζητώντας απαντήσεις από τη ΝΔ για τη στάση της. Υποστήριξε πως οι Έλληνες συμφωνούν με τη στάση του ΠΑΣΟΚ.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί τη Δευτέρα στον αγιασμό της νέας Βουλής

Αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό της Βουλής, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Λιθουανίας στο Μαξίμου και το απόγευμα θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Οι 120 δόσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς

Ο Κώστας Τσουκαλάς επέκρινε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενέργεια, ζητώντας μόνιμη φορολόγηση υπερκερδών και μείωση ειδικού φόρου στα καύσιμα, ενώ τόνισε και την πρόταση ΠΑΣΟΚ για αντικατάσταση της golden visa με angel visa.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κόσμος αλλάζει, αλλά ποιος πληρώνει το τίμημα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια εξωραϊσμένη εικόνα της χώρας και ζητά απαντήσεις για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ενώ τον καλεί να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.