ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άρειος Πάγος πρόσοψη

Νίκη: Οι υποκλοπές παραμένουν ανοιχτό ζήτημα – Ζητείται δικαιοσύνη

Η δικογραφία για τις υποκλοπές επιστρέφει στον Άρειο Πάγο για περαιτέρω έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας υπόπτους για κατασκοπεία. Η Νίκη τονίζει πως οι θεσμοί ήταν τα θύματα και ζητά αυστηρή απόδοση ευθυνών από τη Δικαιοσύνη.

Η Νίκη, με αφορμή τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, σχολίασε πως «υπό το φόβο νέων αποκαλύψεων για τις υποκλοπές που στοιχειώνει το Μαξίμου, η δικογραφία για τις παρακολουθήσεις επιστρέφει στον 'Αρειο Πάγο για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων, ανάμεσα τους κι αυτό της κατασκοπείας». Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στο μικροσκόπιο της έρευνας τίθενται πλέον όχι μόνο οι ήδη καταδικασθέντες, αλλά και πρόσωπα που έως σήμερα δεν είχαν βρεθεί στη μέγγενη της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «επιτέλους το Ανώτατο Δικαστήριο πράττει το αυτονόητο», σημειώνοντας πως οι υπαίτιοι των υποκλοπών διέπραξαν κακουργήματα που έπληξαν την Εθνική Ασφάλεια και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Η Νίκη τονίζει πως από την πρώτη στιγμή και σε κάθε τόνο είχε επισημάνει ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών τα θύματα ήταν οι θεσμοί και όχι τα πρόσωπα, καθώς το παράνομο λογισμικό Predator έπληξε το κύρος τους. Παράλληλα, επαναλαμβάνει πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και δεν έχει κλείσει.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, «ο ελληνικός λαός απαιτεί από τη Δικαιοσύνη να βρει τους πραγματικούς ενόχους και να είναι αμείλικτη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του αντεισαγγελέα Β. Φλωρίδη, λόγω άρθρου του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη».
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Ένωσης Διοικητικών Δικαστών για άρθρο περί διαφθοράς στη Δικαιοσύνη

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών καταδικάζει άρθρο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που υπαινίσσεται διαφθορά δικαστικών για εκκρεμή υπόθεση, τονίζοντας ότι η δικαστική ανεξαρτησία προστατεύεται από κάθε παρέμβαση.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοφανές χαρακτηρίζει η Ολομέλεια του Α.Π. δημοσίευμα του αντεισαγγελέα στην «Καθημερινή»

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει δημόσια παρέμβαση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε εκκρεμή υπόθεση και ζητά πειθαρχική έρευνα, τονίζοντας πως με το δημοσίευμά του βλάπτεται η Δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος και Εισαγγελία απαντούν σε άρθρο για διαφθορά στη Δικαιοσύνη

Ο Άρειος Πάγος και η Εισαγγελία του τονίζουν πως όσοι αμφισβητούν τις δικαστικές αποφάσεις πρέπει να ζυγίζουν τη σοβαρότητα των λεγομένων τους. Επισημαίνουν ότι άστοχες καταγγελίες πλήττουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει, όχι τα πρωτοσέλιδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρινάκης τόνισε πως η υπόθεση Τριαντόπουλου είναι σε ενδιάμεσο στάδιο, υπεραμύνθηκε της στάσης της κυβέρνησης έναντι της Δικαιοσύνης και απέρριψε τα περί ευθυνών Φλωρίδη που θέτει το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας σεβασμό στις αποφάσεις.
Άρειος Πάγος κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βράβευση του Β. Μαρκή από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στη Μυτιλήνη

Σε λαμπρή εκδήλωση ο Δήμος Δυτικής Λέσβου τίμησε τον Βασίλειο Μαρκή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την προσφορά του στη Δικαιοσύνη και την κοινωνία, με συμμετοχή κορυφαίων προσωπικοτήτων της χώρας.