ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άνδρας με κοστούμι
Φωτογραφία Menelaos Myrillas / SOOC

Περιοδεία Δαβάκη σε μονάδες Αιγαίου με μήνυμα στήριξης στο προσωπικό

Ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης επισκέφθηκε μονάδες και φυλάκια Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου, αντάλλαξε ευχές με προσωπικό και στρατεύσιμους και συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών αρχών για το Πάσχα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης πραγματοποίησε περιοδεία τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια της ζώνης ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ), με στόχο να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους στρατεύσιμους ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός συνοδευόταν από τον διοικητή της ΑΣΔΑΑΜ, αντιστράτηγο Δημήτριο Βακεντή. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «Χάλκης», τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Τήλου, τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Νισύρου, την Ιερά Μονή Παναγιάς Σπηλιανής στη Νίσυρο, το επιτηρητικό φυλάκιο «Ψερίμου», την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, το Τάγμα Εθνοφυλάκων Πάτμου και το επιτηρητικό φυλάκιο «Λειψών».

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ο κ. Δαβάκης είχε συναντήσεις με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατεύσιμους και εθνοφύλακες, καθώς και με εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θρησκευτικών Αρχών.

Σε δηλώσεις του προς τα στελέχη και τους στρατεύσιμους, ο υφυπουργός τόνισε: «Θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και του ελληνικού λαού και να σας συγχαρώ για το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύετε καθημερινά, ιδιαίτερα εδώ, στα φυλάκια της πρώτης γραμμής, στα νησιά των Δωδεκανήσων».

«Η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση ασφάλειας για την πατρίδα μας. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα», κατέληξε ο κ. Δαβάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Καβάλας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καβάλα: «Τρίγωνο σταθερότητας» Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου στο 5ο Θερινό Σχολείο

Από 24 έως 28 Αυγούστου στην Καβάλα πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα γεωπολιτική, συμφιλίωση και σχέσεις καλής γειτονίας, εστιάζοντας σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο και προοπτικές συνεργασίας στην περιοχή.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Ρούμπιο-Γεραπετρίτη για συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο

Στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Ρούμπιο-Γεραπετρίτη βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στην άμυνα, ενέργεια, ασφάλεια και τους διαχρονικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη στο Κογκρέσο για το έργο Great Sea Interconnector

Διακομματική ομάδα Κογκρέσου καλεί την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει τον Great Sea Interconnector ως προτεραιότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, συνδέοντάς τον με τα στρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ και διεθνείς οικονομικούς διαδρόμους.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι για ασφάλεια και ειρήνη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, τόνισαν τη σημασία συνεργασίας, επαναβεβαίωσαν κοινές θέσεις και δέσμευση για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Παπασταύρου-Κοέν για Μέση Ανατολή και ενέργεια

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ελλάδας και Ισραήλ συζήτησαν τηλεφωνικά για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, την περιφερειακή συνεργασία και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ υπό την πρωτοβουλία «3+1».
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μεταφορά σαχαριανής σκόνης στην Ελλάδα – Οι περιοχές που πλήττονται

Από σήμερα 27/7, νέο κύμα σαχαριανής σκόνης επηρεάζει την Ελλάδα, με τη μέγιστη ένταση να αναμένεται την Τρίτη 28/7. Η σκόνη θα είναι κυρίως στα ανώτερα στρώματα, ενώ το φαινόμενο θα διαρκέσει έως 29/7.