ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
Ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλάει στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Λαζαρίδης: Επίσπευση ελέγχων για την αντιμετώπιση επιζωοτιών

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Λαζαρίδης, τόνισε την ανάγκη ταχύτερων εργαστηριακών ελέγχων και άμεσης ιχνηλάτησης για τη βελτίωση της διαχείρισης ευλογιάς και αφθώδους πυρετού, επιμένοντας στην αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας.

Την ανάγκη επιτάχυνσης των εργαστηριακών ελέγχων για την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και την ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης επισήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την επίσκεψή του στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ.

«Υπογράμμισα την ανάγκη άμεσης ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης των κρουσμάτων, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης. Μαζί κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στη Λέσβο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αναγκαία και αυστηρά, καθώς στόχος μας είναι ο άμεσος περιορισμός και η αποτροπή περαιτέρω διασποράς της νόσου. Παραμένουμε σε εγρήγορση και καλούμε όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Λαζαρίδης συνοδευόταν από τη Διευθύντρια Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, Κατερίνα Μαρίνου. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων και ενημερώθηκε για το έργο και τις συνθήκες εργασίας των κτηνιάτρων.

Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης ενημέρωσαν τον υφυπουργό για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στα δείγματα των επιζωοτιών, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ακριβής ταυτοποίηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1 στην Αυστραλία, μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά την ανίχνευση του H5N1 σε θαλασσοπούλι κοντά στην Έσπερανς, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: 993 κρούσματα και 245 νεκροί από τον Έμπολα

Στα 933 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, με 245 θανάτους, σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας. Η επιδημία οφείλεται στο σπάνιο στέλεχος Μπουντιμπουγκιό, για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο μέχρι σήμερα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Κλειδί η e-συνταγογράφηση αντιβιοτικών για αντοχή μικροβίων

Πριν την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση το 2020, 4 στα 10 αντιβιοτικά δίνονταν χωρίς συνταγή. Το 45% του πληθυσμού λαμβάνει τουλάχιστον ένα κουτί το χρόνο, με τη χρήση να αυξάνει στις γυναίκες και ηλικιωμένους.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Επιδημία χωρίς εμβόλιο και βαθιά δυσπιστία

Ο Έμπολα επέστρεψε στη ΛΔ Κονγκό τον Μάιο, με το επίκεντρο στην Ιτούρι, όπου επικρατούν συγκρούσεις και έντονη μετακίνηση πληθυσμού. Οι αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον περιορισμό της επιδημίας, χωρίς διαθέσιμο εμβόλιο.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δαβάκης: Αμετάβλητο το καθεστώς περίθαλψης για στρατιωτικούς συνταξιούχους

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο καθεστώς υγειονομικής περίθαλψης των αποστράτων και των οικογενειών τους, το οποίο παραμένει πλήρως θωρακισμένο.