ΓΔ: 2568.05 -2.06% Τζίρος: 627.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
Η προκυμαία της Μυτιλήνης με χαρακτηριστικά νεοκλασικά κτίρια και την Αγία Θεοδώρα στη Λέσβο.

Λέσβος: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο κτηνοτρόφων μετά το κάλεσμα Σχοινά

Ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Λέσβου, μετά την ανακοίνωση συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τον αφθώδη πυρετό.

Ολοκληρώθηκε στις 13:30 στη Μυτιλήνη το μαζικό συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων της Λέσβου, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν η αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχουν προκαλέσει στην τοπική οικονομία τα μέτρα για τον περιορισμό του αφθώδους πυρετού.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 11:00 από το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κατευθύνθηκε μέσω του λιμανιού, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, τυροκόμων, σφαγέων, αυτοδιοικητικών και βουλευτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, έχει καλέσει τους εκπροσώπους σε συνάντηση για αύριο, με θέμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στη Λέσβο.

Η ανακοίνωση της επικείμενης συνάντησης θεωρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ως νίκη του αγώνα τους, γεγονός που οδήγησε στη λήξη του συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία, πλημμύρες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμύρες στα οροπέδια Ανωγείων και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η ισχυρή κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο Ανωγείων, δυσκολεύοντας την πρόσβαση παραγωγών, ενώ πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και τα οροπέδια έχουν πλημμυρίσει. Προτεραιότητα η αποκατάσταση.
Πλημμυρισμένη αποθήκη Θεσσαλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρύθμιση για αγρότες-κτηνοτρόφους Daniel: Εγγραφή στο ΜΑΑΕ 2024-2025

Υπεγράφη απόφαση για την κατά παρέκκλιση εγγραφή στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες για θιγόμενους από τη θεομηνία Daniel γεωργούς και κτηνοτρόφους, για τα έτη 2024 ή/και 2025, με ειδικές προϋποθέσεις για πληγέντες εκτάσεις.
Μυτιλήνη προκυμαία κτίρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 40 ειδικοί στη Λέσβο για εκρίζωση του αφθώδους πυρετού

Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για 104 κτηνοτρόφους και 20.000 ζώα στη Λέσβο. Συνολικά έχουν δοθεί 7,46 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσουν κι άλλες ενισχύσεις για το γάλα και τις ζωοτροφές μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Έναρξη ενδικοφανών προσφυγών για αγροτικές ενισχύσεις 2025

Από 8 Σεπτεμβρίου ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για ψηφιακή υποβολή ενδικοφανών προσφυγών αγροτών και κτηνοτρόφων κατά των πληρωμών του 2025, για συγκεκριμένες παρεμβάσεις αγροτικής ενίσχυσης μετά τους απαραίτητους ελέγχους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Οι αγρότες έτοιμοι να δώσουν κόκκινη κάρτα στον Μητσοτάκη»

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στους αγρότες, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει σχέδιο για την ύπαιθρο ούτε αντιμετωπίζει την ερήμωση, παρά τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.
Αγρότες στη ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αγροτών και παραγωγών στον Λευκό Πύργο για τη ΔΕΘ

Αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, με κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους, ζητώντας μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και στήριξη του εισοδήματός τους.