ΓΔ: 1202.51 -1.40% Τζίρος: 45.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pappas-SYRIZA
Shutterstock

Προκαταρκτική εξέταση για συνομιλία Μιωνή - Παππά διέταξε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει στα χέρια του το επίμαχο usb που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του κ. Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνομιλία Μιωνή - Παππά διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, χρεώνοντας τη δικογραφία σε εισαγγελέα προκειμένου να τη μελετήσει. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει στα χέρια του το επίμαχο usb που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, τη συνοδευτική δήλωση, αλλά και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι το νόμιμο ή μη της επίμαχης συνομιλίας, η καταγραφή της οποίας έγινε στην Κύπρο, η χρήση της όμως έγινε στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ειδικά νομικά θέματα, όπως υποστηρίζουν δικαστικοί κύκλοι.

Ενα ακόμη θέμα που ανακύπτει είναι η γνησιότητα του επίμαχου υλικού, καθώς, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, η τηλεφωνική συνομιλία έχει υποστεί επεξεργασία. Γι' αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να ζητηθεί διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη για Λοβέρδο και έγγραφα του FBI

Από την πλευρά του ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο ζήτημα δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 την Παρασκευή ότι θα λογοδοτήσουν όσοι συμμετείχαν στην σκευωρία της Novartis.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ωφελημένη η ΝΔ από την κατακερματισμένη προοδευτική ψήφο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως στη νέα εκλογική αναμέτρηση τίθενται σκληρά διλήμματα. Κατηγόρησε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου για την στρατηγική του ήττα στην απλή αναλογική.
Akis Skertsos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα» και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν στηρίζει εμπράκτως τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί οι Αρχές δεν επενέβησαν στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου ;

Τονίζει ότι «δεν έχει απαντήσει κανείς τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα». «Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.