Φωτο: ΑΠΕ

Αλλαγή στο Ασφαλιστικό εδώ και τώρα ζητά το ΚΙΝΑΛ

Το Κίνημα Αλλαγή , έχει επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει και θα υποστηρίξει και πάλι. Σήμερα τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα ήταν πολύ μικρότερα και οι συντάξεις αρκετά μεγαλύτερες.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που το Κίνημα Αλλαγής είχε εκφράσει για τον νόμο Κατρούγκαλου.

Για το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, για το μεγάλο χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ νέων και παλιών συνταξιούχων σε βάρος των νέων, για τα μεγάλα προβλήματα και τις αδικίες που δημιουργούσε το νέο πλαίσιο εισφορών, κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, για τις μεγάλες μειώσεις στις κυρίες και επικουρικές συντάξεις, στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας κ.λ.π.

Μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας , με τις οποίες ξηλώνεται ο βασικός κορμός του ασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου το οποίο ψήφισε και εφάρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση , καθίσταται πλέον αναγκαία η αναμόρφωση του ασφαλιστικού σε μια νέα βάση , με δίκαιους και  σταθερούς  κανόνες,  που θεραπεύουν  αδικίες και διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση  καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει  άμεσα πρωτοβουλία για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας.  

Το Κίνημα Αλλαγή , έχει επεξεργασμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει και θα υποστηρίξει και πάλι.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν  σήμερα, ότι εάν είχαν εφαρμοστεί οι όλες οι μεταρρυθμίσεις που εμείς είχαμε προωθήσει  την πρώτη περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα τη διετία 2009-2011 , με τις αναγκαίες κάθε φορά προσαρμογές , σήμερα τα προβλήματα του ασφαλιστικού θα ήταν πολύ μικρότερα και οι συντάξεις αρκετά μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον του κόμματος

Με τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής ξεκίνησε η δεύτερη μέρα των εργασιών της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής. Εμφανής ο προβληματισμός για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά κυρίως για τη προοπτική του και τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Γεννηματά: Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του Υπερταμείου

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) σημείωσε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: Στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της κυβέρνησης

Η κ. Γεννηματά καταλογίζει στην κυβέρνηση πως άνοιξε τη χώρα χωρίς σχέδιο και τονίζει ότι «το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Εκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση».
gennimata, kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα για τη ΝΔ οι χρεώσεις των τεστ

Καταλογίζει στην κυβέρνηση πως το έκανε απολύτως συνειδητά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών. Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας.