ΓΔ: 2350.91 -0.81% Τζίρος: 180.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:59:36
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
Ο Κώστας Τσουκαλάς σε επίσημο περιβάλλον, πιθανό γραφείο ή δημόσια υπηρεσία.

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να λύσει το πρόβλημα στις συντάξεις χηρείας

Ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στις συντάξεις χηρείας, τονίζοντας ότι δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου όπως είχε υποσχεθεί, και ζητά να προχωρήσει τώρα στη νομοθέτηση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς ζητά από την κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που, όπως αναφέρει, η ίδια δημιούργησε στις συντάξεις χηρείας. Σε δήλωσή του τόνισε ότι η κυβέρνηση «οφείλει να δώσει άμεσα λύση στο μεγάλο πρόβλημα, που η ίδια δημιούργησε στις συντάξεις χηρείας».

Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «δεν κατάργησε τον νόμο Κατρούγκαλου όπως είχε δεσμευθεί» και την καλεί «να το κάνει τώρα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, η κυβέρνηση «οφείλει άμεσα να νομοθετήσει» τρεις βασικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας.

Πρώτον, τη διατήρηση της σύνταξης χηρείας στο ποσό που απονεμήθηκε και μετά το πέρας της τριετίας, ώστε να μην αναζητηθούν τα υπέρογκα ποσά με τα οποία, όπως σημειώνει, υπερχρεώθηκαν οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου, και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του ποσού στο μέλλον.

Δεύτερον, την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών που προέκυψαν από την περικοπή των συντάξεων χηρείας του Δημοσίου, μέσω συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις των συνταξιούχων.

Τρίτον, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της εγκυκλίου Τσακλόγλου, η οποία προβλέπει την καταβολή μιας εθνικής σύνταξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραστατίδης: Εθνικό Απολυτήριο αντί Πανελλαδικών, κριτική στην κυβέρνηση

Ο Στέφανος Παραστατίδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιφάσεις σχετικά με το Εθνικό Απολυτήριο και τις Πανελλαδικές, σημειώνοντας τη διαφωνία δηλώσεων Υπουργού Παιδείας και Πρωθυπουργού, τονίζοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της κατάργησης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η ισοβιότητα δεν εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία των θεσμών

Το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι διαφέρει από τη ΝΔ καθώς είναι κόμμα αρχών, υποστηρίζει όρια θητειών σε δημόσια αξιώματα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τους θεσμούς. Επικρίνει ακόμη τη ΝΔ για ασυνέπεια λόγων και έργων.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί στον Ν. Ανδρουλάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε πως υπάρχουν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια: συνέχιση με ΝΔ ή προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική στο κόμμα Καρυστιανού και σχολίασε τη «μοναχική» πορεία Τσίπρα έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΘΟΟ: Η οικονομική ανάπτυξη καταρρίπτει το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση απάντησε στο ΠΑΣΟΚ για την πορεία της οικονομίας, τονίζοντας πως η ανάπτυξη της Ελλάδας υπερβαίνει τον μέσο όρο της ευρωζώνης και λαμβάνονται μέτρα στήριξης 800 εκατ. ευρώ για τα νοικοκυριά και την κοινωνία.