ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση

Συνάντηση Δένδια με τον Καναδό υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδιας, συναντήθηκε με τον Καναδό Υπ. Άμυνας David McGuinty στη Σύνοδο ΝΑΤΟ, συζητώντας ενίσχυση συνεργασίας σε αμυντική καινοτομία και ασφάλεια. Αποδέχθηκε πρόσκληση για επίσκεψη στον Καναδά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Καναδό ομόλογό του David McGuinty στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας και άμυνας.

Σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ, ο κ. Δένδιας ανέφερε: «Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, συναντήθηκα με τον Καναδό ομόλογό μου κ. David Mc Guinty.

 Συζητήσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Καναδά, με έμφαση στην αμυντική καινοτομία και βιομηχανία, μέσω της συνεργασίας μεταξύ των αντίστοιχων αμυντικών οικοσυστημάτων. 

Ανταλλάξαμε απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, όπως και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Αποδέχθηκα επίσης την πρόσκληση του ομολόγου μου να επισκεφθώ τον Καναδά».

Η συνάντηση επιβεβαίωσε το κοινό ενδιαφέρον Αθήνας και Οττάβας για ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας, με στόχο την προώθηση της αμυντικής τεχνολογίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε κρίσιμους τομείς ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ένταξη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε από την Ποντγκόριτσα τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου, με έμφαση στην άμυνα, τη σταθερότητα και την καινοτομία.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Καναδούς βουλευτές για άμυνα και καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με Καναδούς βουλευτές και την πρέσβη Καναδά, όπου συζήτησαν την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-Καναδά και τη σημασία της για τη σταθερότητα στην περιοχή.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ινδό πρέσβη: Ασφάλεια και αμυντική συνεργασία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ινδίας στο ΥΠΕΘΑ, όπου συζήτησαν για θέματα ασφάλειας, την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και τους στενούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας-Ινδίας.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενισχύεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου μετά από συνάντηση Δένδια

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Αιγύπτου, συζητώντας για την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και τη γεωπολιτική ασφάλεια της περιοχής, μετά την πρόσφατη τριμερή στο Κάιρο.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Γαλλία: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας σε καινοτομία και τεχνολογία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας, Νικόλα Κασσιανίδη, για να συζητήσουν την ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας, με έμφαση σε καινοτομία και αμυντική τεχνολογία.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα ενισχύει την ασφάλεια με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη συμβολή της Ελλάδας στην περιφερειακή ασφάλεια, στηριζόμενη στο Διεθνές Δίκαιο, κατά τη Σύνοδο ADRION στη Βενετία. Συζήτησε επίσης τη μεταβίβαση δύο ιταλικών ναρκοθηρευτικών στην Ελλάδα.