ΓΔ: 2669.72 -2.51% Τζίρος: 508.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Παππάς ομιλία

Νίκος Παππάς: Η συλλογική ηγεσία θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε συλλογική ηγεσία: πρόεδρος Κ.Ο. η Ρένα Δούρου, γραμματέας ο Νίκος Παππάς, αναπλ. γραμματέας η Νατάσα Γκαρά, γραμματέας Οργανωτικού ο Γ. Μπουλέκος, ενώ αναμένεται ορισμός Πολιτικής Γραμματείας και επιτροπής εκλογικού αγώνα.

Σε ένα σχήμα συλλογικής ηγεσίας κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτώντας μια νέα φάση εσωκομματικής οργάνωσης και προετοιμασίας ενόψει των εθνικών εκλογών. Μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στη θέση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Νίκος Παππάς εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, η Νατάσα Γκαρά αναπληρώτρια γραμματέας και ο Γιάννης Μπουλέκος γραμματέας Οργανωτικού.

Η νεοσυσταθείσα Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να ορίσει τον Παύλο Πολάκη γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο Δημήτρης Μελίδης και εκπρόσωπος Τύπου και επικοινωνίας ή αναπληρωτής ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, θα συγκροτηθεί η επιτροπή εκλογικού αγώνα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της προεκλογικής προσπάθειας του κόμματος.

Δήλωση Νίκου Παππά μετά την εκλογή του

Σε δήλωσή του ο Νίκος Παππάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι έχει «βαθιά συνείδηση της ευθύνης». Όπως ανέφερε, γνωρίζει «από ποιο σημείο ξεκινάμε για την ανασυγκρότησή μας» και τόνισε ότι «η σημερινή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ αδικεί το κόμμα μας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο βασικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση και η επανασυσπείρωση του χώρου, με ενεργοποίηση του πολιτικού δυναμικού που είχε παραμεληθεί. «Ξεκινάμε και δουλεύουμε από την αυριανή κιόλας μέρα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αφορά τόσο τα ψηφοδέλτια όσο και τη συνολική εκλογική στρατηγική.

«Έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης και των δυσκολιών. Έχω βαθιά πίστη στις ιδέες μας, στο πρόγραμμά μας και στο ανθρώπινο δυναμικό που επιμένει και μπορεί να εγγυηθεί τη νέα ανάκαμψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το περιεχόμενο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής

Στο κείμενο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής τονίζεται ότι η συγκρότηση συλλογικής ηγεσίας μέχρι τις εθνικές εκλογές αποτελεί «συνειδητή πολιτική επιλογή». Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να εκφραστεί έμπρακτα η συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και να αξιοποιηθεί το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.

Η συλλογική ηγεσία θα αναλάβει τον συνολικό συντονισμό της πολιτικής και οργανωτικής προετοιμασίας ενόψει των εκλογών, με αποστολή όχι μόνο την κατάρτιση του εκλογικού σχεδιασμού, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κόμματος και την ανάδειξη του προγράμματός του σε όλη τη χώρα.

Προτεραιότητα δίνεται στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με επιλογές που θα αποτυπώνουν τη στρατηγική της ανανέωσης, της κοινωνικής εκπροσώπησης και της αξιοποίησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως υπογραμμίζεται, θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές, παραμένοντας σταθερός στη στρατηγική των προοδευτικών συγκλίσεων, στη βάση της ισοτιμίας και των συλλογικών διαδικασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Εθνικός επενδυτής και προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία

Ο Ν. Παππάς παρουσίασε στο 7ο Olympia Forum τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για οικονομία, ιδιωτικό χρέος, στέγαση και συνεργασίες, προτείνοντας μέτρα όπως 13η σύνταξη, μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη και μείωση φόρου στα καύσιμα.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τη σιωπή της κυβέρνησης στις δηλώσεις Γκίλφοϊλ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδωσε σαφή απάντηση για το δημοσίευμα της WSJ σχετικά με παρέμβαση της πρέσβειρας Γκίλφοϊλ στα ενεργειακά. Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Σ, ζητώντας διαφάνεια για τις σχετικές συμφωνίες.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: 35 δισ. ευρώ στους servicers με κρατική εγγύηση

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε αποτυχημένο το σχέδιο Ηρακλής και πρότεινε ΕΦΚΑ και Αναπτυξιακή Τράπεζα ως μοχλούς για επίλυση του ιδιωτικού χρέους και της στεγαστικής κρίσης, με αξιοποίηση κατασχεμένων ακινήτων ως κοινωνικές κατοικίες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο βίντεο για προστασία στέγης, τέλος στον φόβο από funds

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει νέο βίντεο για τα κόκκινα δάνεια. Ο Θ. Ξανθόπουλος προτείνει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να αγοράζει τα δάνεια και να τα ρυθμίζει ευνοϊκά για τους δανειολήπτες, απομακρύνοντας τις εισπρακτικές εταιρείες.