ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Όλυμπος κορυφή

Α. Αηδονά: «H οικουμενικότητα του Ολύμπου θα αξιοποιηθεί πλήρως»

Η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα αξιοποιήσει την ένταξη του Ολύμπου στα μνημεία UNESCO, χαρακτηρίζοντάς την μεγάλη επιτυχία που θα ενισχύσει το τουριστικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Όλυμπος και Unesco βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με την περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά να διαβεβαιώνει ότι η Περιφέρεια θα εργαστεί ακόμη πιο μεθοδικά για να αξιοποιήσει την παγκόσμια αναγνώριση που απολαμβάνει πλέον το εμβληματικό βουνό.

Η κ. Αηδονά χαρακτήρισε τη σχετική απόφαση της 48ης συνόδου της επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco στη Νότια Κορέα ως μεγάλη επιτυχία και σημαντικό γεγονός τόσο για την Περιφέρεια όσο και για ολόκληρη τη χώρα. Η εγγραφή του Ολύμπου στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, σύμφωνα με την ίδια, ενισχύει τη διεθνή θέση της περιοχής.

Όπως τόνισε, «ο Όλυμπος ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Πιερία και για την Περιφέρειά μας και τώρα, με αυτή την πολύ θετική εξέλιξη, θα ισχυροποιήσει τη θέση του ως μοναδικού προορισμού μεγάλου φυσικού κάλλους και με μεγάλη ιστορία που θα προσελκύει ακόμη περισσότερους επισκέπτες». Παράλληλα, συνεχάρη θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την επίτευξη αυτής της παγκόσμιας αναγνώρισης.

Ο επικεφαλής των «Πράξεων για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, έκανε λόγο για μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο για τη χώρα όσο και για τις δύο περιφέρειες, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Πρότεινε μάλιστα τη συγκρότηση επιτροπής σε συνεργασία των δύο περιφερειών και του υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο την παρακολούθηση των σχετικών θεμάτων.

Ο επικεφαλής της «Αλλαγής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μυλόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θέμα εθνικής σημασίας, ιδιαίτερα λόγω του διεθνούς ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει η προβολή της ταινίας «Οδύσσεια». Για πολύ σημαντική εξέλιξη μίλησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία», Βασίλης Ρόκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση ίδρυσης Ακαδημίας Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη με έδρα το ΠΑΜΑΚ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ι. Λοβέρδος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει κέντρο σύνδεσης με τα Βαλκάνια μέσω πολιτιστικής διπλωματίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Ψηφιακός κόμβος η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία στη ΝΑ Ευρώπη

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνοντας έμφαση στην ανθρωποκεντρική της χρήση, στη διασύνδεση με πολιτισμό και τέχνες και στον ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ψηφιακού κόμβου.
Λογότυπο ΕΛΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλεκτικό γραμματόσημο ΕΛΤΑ για τα 100 χρόνια της ΔΕΘ

Παρουσιάστηκε το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ για τα 100 χρόνια της ΔΕΘ σε ειδική εκδήλωση, τιμώντας τον διαχρονικό ρόλο της έκθεσης ως σημείο συνάντησης και καινοτομίας για Θεσσαλονίκη και Ελλάδα.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: 42 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση από το ΤΑΑ, ενίσχυσαν την αποκατάσταση μνημείων, βελτίωσαν πολιτιστικές υποδομές και προώθησαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό σημαντικών φορέων της πόλης.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιάπωνας καθηγητής χορεύει ποντιακά στη ΔΕΘ φορώντας κιμονό

Ο Ιάπωνας καθηγητής FUKYDA Kosuke με κιμονό, καλεσμένος του Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς, εντυπωσιάζει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, συνοδευόμενος από ομάδα Ιαπώνων που χορεύουν ποντιακούς χορούς και μιλάει ποντιακά.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έναρξη της 90ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία

Η 90ή ΔΕΘ ξεκινά σήμερα, με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία και περισσότερους από 1.000 εκθέτες από 25 χώρες. Η επετειακή διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα και αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την πρώτη ΔΕΘ του 1926.