ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο

Αλ. Σδούκου: Στήριξη στους πολίτες χωρίς υποθήκη του μέλλοντος

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναφέρθηκε στην επίδραση των διεθνών τιμών πετρελαίου στον πληθωρισμό, τα μέτρα στήριξης, την ετοιμότητα νέων παρεμβάσεων και σχολίασε την αντιπολίτευση, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις εκλογές.

Τιμές πετρελαίου και η επίδρασή τους στον πληθωρισμό, τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί, καθώς και η ετοιμότητα της κυβέρνησης να παρέμβει εκ νέου αν χρειαστεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρας Σδούκου. Σε συνεντεύξεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika FM και στην ERT News, η κα Σδούκου αναφέρθηκε επίσης στην αντιπολιτευτική ρητορική, τη συνταγματική αναθεώρηση και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.

Ερωτηθείσα για τις αυξημένες τιμές καυσίμων, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και στηρίζει την κοινωνία, εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Όπως σημείωσε, «η αντίδραση του πρωθυπουργού είναι πάντοτε άμεση και παίρνει διαρκώς μέτρα».

Η καθημερινότητα των πολιτών, σύμφωνα με την κα Σδούκου, είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, που συνεχίζει να επενδύει σε αυτόν τον τομέα. Αναφέρθηκε στη χρηματική ενίσχυση προς οικογένειες, χαμηλοσυνταξιούχους και ενοικιαστές, στις επιδοτήσεις πετρελαίου και λιπασμάτων, καθώς και στη σταθερότητα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη προσοχής στη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας. Όπως ανέφερε, υπάρχει σαφής «κόκκινη γραμμή» ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πορεία της χώρας, επισημαίνοντας ότι η επιλογή είναι να δίνονται όσα αντέχει η οικονομία χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι θυσίες των προηγούμενων ετών.

Η κα Σδούκου σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κυβέρνηση στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει μόνη της έναν παγκόσμιο πληθωρισμό», εξηγώντας πως η ακρίβεια είναι φαινόμενο που πλήττει όλες τις χώρες, με διαφορετική ένταση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις σχετικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε τη διαδικασία ως σημαντική ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Επέκρινε την αντιπολίτευση για τη στάση της, κάνοντας λόγο για αποχή από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και υποκρισία στις σχετικές συζητήσεις.

Αναφορικά με το Δημόσιο, διευκρίνισε πως η μονιμότητα των υπαλλήλων συνδέεται πλέον με την αξιολόγηση, ενώ απέρριψε αιτιάσεις για πελατειακές πρακτικές, τονίζοντας τη θεσμική θωράκιση της χώρας.

Τέλος, για το θέμα των εκλογών, η κα Σδούκου επανέλαβε ότι, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027. Υπογράμμισε τη σημασία της θεσμικής σταθερότητας και των σταθερών εκλογικών κύκλων, επισημαίνοντας ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απολύτως εφικτός και θα κριθεί από το κυβερνητικό έργο μέχρι το τέλος της θητείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Η αυτοδυναμία και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στην οικονομία

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε πως στρατηγικός στόχος του κόμματος παραμένει η αυτοδυναμία, επισημαίνοντας τα οφέλη της για τη χώρα και τη σταθερότητα, ενώ απέρριψε σενάρια συνεργασιών ως υποθετικά.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Υπεραπόδοση της οικονομίας σημαίνει υπεραπόδοση της ακρίβειας

Ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη και η πολιτική αλλαγή με ασφάλεια και σταθερότητα. Τόνισε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους και πως οι συνεργασίες του προοδευτικού χώρου είναι αναγκαίες για αλλαγή.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Απαραίτητη η σταθερή κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές

Ο κυβνερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει αυτοδυναμία για σταθερότητα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση του λαού.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η δουλειά μας και όχι τα νέα κόμματα θα κρίνουν τις εκλογές

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις της ΝΔ πρέπει να συνεχιστούν για το καλό της κοινωνίας. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη σχέση με τους πολίτες και δίνει έμφαση στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και την πρώτη κάλπη.
Κωνσταντίνος Κόλλιας, πρόεδρος ΟΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ορκίστηκε βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ, μετά την απώλεια του Νικόλαου Ταγαρά. Ευχές για ευδόκιμη θητεία του απηύθυναν ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Θέλουμε να πείσουμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους

Η Αλ. Σδούκου τόνισε τη σοβαρότητα του δημόσιου διαλόγου και τη συνέπεια της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ δεν επιλέγει αντίπαλο. Υπογράμμισε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την πολιτική λογοδοσία.