ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Δεν έχω το χάρισμα να σερβίρω ψέματα χαμογελώντας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν έχει το χάρισμα της υποκριτικής, υπερασπίζεται την κοινωνική του αξιοπιστία και ζητά εμπιστοσύνη για μια ισχυρή Ελλάδα. Επικρίνει τις παλιές πρακτικές στη διαχείριση πόρων και υπόσχεται διαφάνεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με το αν διαθέτει το απαραίτητο επικοινωνιακό χάρισμα για να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ. Όπως τόνισε, «Το χάρισμα να σερβίρω ψέματα με πλατύ χαμόγελο δεν το έχω. Το χάρισμα να κακοποιώ τους θεσμούς επί εφτά ολόκληρα χρόνια και να υποδύομαι συγχρόνως τον φιλελεύθερο, φιλοευρωπαϊστή και τον μετριοπαθή δεν το έχω. Δεν έχω ταλέντο υποκριτικής».

Στην αναφορά του για την προσωπική του πορεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι προέρχεται από ένα χωριό στο Ηράκλειο και φοίτησε σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχει λάβει κρατική θέση ή να στηρίζεται σε πολιτικούς παράγοντες, ολιγάρχες ή συμφέροντα.

Όπως επισήμανε, «Αν έχω ένα πλεονέκτημα, είναι η κοινωνική αξιοπιστία μου και η διαδρομή μου και δεν θα τα θυσιάσω για κανέναν και ζητώ την εμπιστοσύνη τους για να κάνω πράξη τώρα μια ισχυρή Ελλάδα, στον κόσμο, στην Ευρώπη».

Σχετικά με την παραγωγή πλούτου, τη διαφθορά και τον πελατειασμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως οι προτάσεις του κόμματος βασίζονται σε σύγχρονες ιδέες, αν και δεν είναι καινοτόμες. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την Πορτογαλία, η οποία, όπως είπε, κατάφερε να εξέλθει από το μνημόνιο με καλύτερους οικονομικούς δείκτες λόγω πραγματικών μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι η αλλαγή κουλτούρας, επισημαίνοντας πως ορισμένες πρακτικές στη διαχείριση ευρωπαϊκών και εγχώριων πόρων παραμένουν αμετάβλητες. Αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η τηλεδιοίκηση, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων με στόχο την ενίσχυση της μιντιακής τους δύναμης. Τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων απαιτεί κανόνες διαφάνειας και δομικές αλλαγές για την καταπολέμηση του πελατειασμού σε κεντρικό επίπεδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εξαρτήσεις, είναι πολιτικός κώδικας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η απουσία εξαρτήσεων αποτελεί πολιτικό κώδικα για το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε funds και ολιγοπώλια για συμφέροντα, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστη προοδευτική δύναμη.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα κριθεί από τον λαό, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει πρόγραμμα ευθύνης και προοπτικής. Επισήμανε πως οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Ν. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Αμετάβλητη η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει: το κόμμα παραμένει σταθερά απέναντι στη ΝΔ και επιδιώκει νίκη στις εκλογές. Τόνισε την προτεραιότητα σε κοινωνικά θέματα και ολιστικές λύσεις για την κοινωνία.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: Στόχος του ΠΑΣΟΚ η πρώτη θέση και η πολιτική αλλαγή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ δήλωσε πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη θέση για την πολιτική αλλαγή, τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί ήττα της ΝΔ. Υποστήριξε πως το οικονομικό σχέδιο του κόμματος είναι πλήρως κοστολογημένο και ρεαλιστικό.