Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Μελίδης, επεσήμανε ότι «πρέπει να λάβουν όλοι υπ' όψιν τους ενόψει των εκλογών ότι ζούμε σε μια κανονική δημοκρατία και όχι σε μια δημοσκοπική δημοκρατία».
Ο Δημήτρης Μελίδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις εκπροσώπου εταιρείας δημοσκοπήσεων, τονίζοντας πως η έρευνα διεξήχθη πριν την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν δόθηκε ανάλογη έμφαση στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας πως «σαν να μην υπήρχαμε γι' αυτούς». Όπως ανέφερε, «το λέω για να καταλάβουν αυτοί που μας ακούν πώς "δημιουργείται κλίμα" πολύ εύκολα, δεν μιλώ για τη συγκεκριμένη εταιρεία, μιλώ γενικά».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως το κόμμα κατέθεσε ένα σύγχρονο πρόγραμμα με διαφορετική προσέγγιση από αυτή της κυβέρνησης. Υπογράμμισε ότι «η κοινωνική πλειοψηφία δεν περνάει καλά επί Νέας Δημοκρατίας», ενώ έκανε λόγο για αφόρητη ακρίβεια και άλυτα ζητήματα που παραμένουν. Ο κ. Μελίδης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρά τα λάθη του παρελθόντος, «εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική λύση για να πάρει ανάσα η κοινωνική πλειοψηφία».
Επιπλέον, τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για αύξηση του δημοσιονομικού χώρου με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως η αξιοποίηση των DRM και η εφαρμογή one-off μέτρων. Ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε ότι η στάση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί εντύπωση, καθώς υιοθετούν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον δημοσιονομικό χώρο, ενώ θα όφειλαν να επιδιώκουν αλλαγή πορείας και όχι απλώς διαχειριστή.