Φώτο: ΑΠΕ

Καραμανλής: Βελτιώθηκε η εικόνα στο μετρό μετά την ανάκληση των αδειών

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό έχει γίνει ειδικός προγραμματισμός ώστε στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις να μην ξεπερνούν τα 6 με 7 λεπτά, ενώ στη γραμμή 1 οι χρονοαποστάσεις δεν ξεπερνούν τα 8 λεπτά.

Για την ανάκληση αδειών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και την αναπροσαρμογή των δρομολογίων μίλησε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένα και λογικά τα παράπονα αρκετών πολιτών τις προηγούμενες ημέρες. 

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι δεν έγινε ορθός υπολογισμός από το υπουργείο και τις διοικήσεις των Οργανισμών στο θέμα των αδειών και δεν εκτιμήθηκε σωστά πόσοι πολίτες έμειναν στην Αθήνα λόγω κορονοϊού.

Σημείωσε ότι οι άδειες ήταν πολύ λιγότερες από πέρυσι, λόγω του κορονοϊού όμως παρέμειναν πολλοί πολίτες στην πρωτεύουσα. Και εξήγησε ότι για αυτό ελήφθη την Παρασκευή η -όχι εύκολη, όπως επισήμανε- απόφαση για ανάκληση αδειών.

Υπενθύμισε δε ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ειδικά το προσωπικό πεδίου, καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown δεν πήραν ούτε μία ημέρα άδεια, ενώ επισημαίνοντας ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των οδηγών σε συρμούς και λεωφορεία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να γίνουν προσλήψεις οδηγών εκεί που χρειάζεται και αφού γίνει μία σοβαρή αναδιάρθρωση των εταιρειών, διότι όπως σημείωσε δεν μπορούν να γίνονται προσλήψεις χωρίς μέτρο.

Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του μετρό και είδε μία βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ανάκληση αδειών και την αναπροσαρμογή δρομολογίων.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε, επίσης, ότι στις γραμμές 2 και 3 του μετρό έχει γίνει ειδικός προγραμματισμός ώστε στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις να μην ξεπερνούν τα έξι με επτά λεπτά, ενώ στη γραμμή 1 οι χρονοαποστάσεις δεν ξεπερνούν τα οκτώ λεπτά. Σημείωσε ότι αυτές οι χρονοαποστάσεις παρακολουθούνται σε καθημερινό επίπεδο και όπου χρειαστεί θα γίνονται αλλαγές δρομολογίων και θα μπαίνουν εμβόλιμοι συρμοί.

Επίσης, προανήγγειλε έναν μεγάλο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικά. «Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν απασχολεί τους πολίτες, ούτε θέλω να πω τι παραλάβαμε. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να δουν πολύ σύντομα νέα λεωφορεία και στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αυτό έχει ήδη γίνει με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και με το θεσμό του leasing, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα το δούμε και στην Αθήνα και θα επιταχύνουμε και τις διαδικασίες για τον πολύ μεγάλο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικά», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά για περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό

Θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ναύσταθμου στη Σούδα

Τις δύο συμφωνίες για την εφαρμοστική διευθέτηση σχετικά με τον αμοιβαίο εφοδιασμό καυσίμων αεροπορίας και ναυτικού, υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η βιτρίνα της κυβέρνησης έχει σπάσει, η κοινωνία κινείται ήδη

Ήδη 200.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και η ανεργία έχει αυξηθεί κατά 4 μονάδες σε τρεις μήνες, ενώ 1 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις φοβάται ότι θα κλείσει επόμενο διάστημα, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόνσολας: Χρειαζόμαστε κοινούς κανόνες για την ασφάλεια με όλες τις χώρες

«Και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Όσο δεν υπάρχει ασφάλεια και εμβόλιο, είναι δεδομένο ότι επηρεάζονται τα ταξίδια και οι συνήθειες των ανθρώπων» ανέφερε ο υφυπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πομπέο: Έρχονται και άλλες αμερικανικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα

«Οι άνθρωποι της περιοχής μπορούν σίγουρα να περιμένουν πως εάν κάνουν τα σωστά πράγματα, αν είναι φιλόξενοι, θα δουν περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις εδώ, γεγονός που θα είναι εξαίσιο για κάθε μία από τις χώρες μας», τόνισε ο Πομπέο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης όπου θα φιλοξενήσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Πομπέο

Αύριο θα επισκεφθούν τη βάση της Σούδας και στη συνέχεια θα έχουν διερυνμένες συνομιλίες. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος .