ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Kεραμέως: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία λόγω κορονοϊού

Oι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και το ποια μέτρα θα ληφθούν λόγω κορονοϊού άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Σύμφωνα με την ίδια, το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, «αναλύουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη», είπε, τονίζοντας ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα». 

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Όσον αφορά την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως επισήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα πουν οι ειδικοί. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεβαίνουν στην πλατφόρμα Φροντιστηρίου τα διαγωνίσματα προσομοίωσης

Από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας αναρτά στην πλατφόρμα lms.digitalschool.gov.gr διαγωνίσματα προσομοίωσης για Πανελλαδικές, με άμεση και δωρεάν πρόσβαση για τα ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Λύκεια.
Λογότυπο Microsoft κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία υπ.Παιδείας και Microsoft για Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και Microsoft για την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο και τη δημιουργία δωρεάν ψηφιακού βοηθού για τις ξένες γλώσσες των πανελλαδικών.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ξεκίνησε ο ανασχεδιασμός ειδικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ανασχεδιασμό των δομών ειδικής και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με έμφαση στην αξιολόγηση και βελτίωση του πλαισίου, υπό το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων παρουσία της υπουργού Παιδείας

Η 111η Σύνοδος Πρυτάνεων, υπό το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επικεντρώθηκε σε υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση. Η υπουργός Παιδείας τόνισε τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ και τη σημασία εξωστρέφειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Σοφία Ζαχαράκη χαμογελά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ψηφιακό Φροντιστήριο με τεχνητή νοημοσύνη για Λύκειο

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την επέκταση του Ψηφιακού Φροντιστηρίου με ζωντανά μαθήματα και εξατομικευμένες ασκήσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης για μαθητές.