Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το δεύτερο βίντεο της καμπάνιας του, εστιάζοντας στην πρόταση για προσιτή στέγη και αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ. Το νέο βίντεο παρουσιάζει η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Νατάσα Γκαρά, προτείνοντας τη δημιουργία κατοικιών με χαμηλό ενοίκιο για νέα ζευγάρια και φοιτητές.
Είχε προηγηθεί βίντεο με τον Νίκο Παππά και τη Ρένα Δούρου, όπου αναλύθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ προς όφελος της κοινωνίας.
Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάζεται, ο ΕΦΚΑ θα μπορούσε να κατασκευάζει ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα κατοικίας ετησίως, τα οποία θα διατίθενται με ενοίκιο 5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε νέους και φοιτητές. Όπως τονίζεται, «την ώρα που τα κυβερνητικά προγράμματα 'Σπίτι μου 1', 'Σπίτι μου 2' και 'Σπίτι μου 3' αφήνουν εκτός χιλιάδες νέους και το κόστος της κατοικίας εξαντλεί τα εισοδήματα των νοικοκυριών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει μια συγκεκριμένη εναλλακτική».
Η πρόταση αυτή, όπως σημειώνεται, προσφέρει μια διαφορετική επιλογή στην αγορά κατοικίας. «Γιατί απέναντι στα 800 ευρώ για ένα παλιό τριάρι, μπορεί να υπάρχει άλλη επιλογή: ένα καινούριο σπίτι με 350 ευρώ τον μήνα».
Τονίζεται επίσης ότι «η στέγη δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια, ούτε η νέα γενιά να οδηγείται σε έναν νέο κύκλο υπερχρέωσης για να μπορέσει να ξεκινήσει τη ζωή της. Η στέγη είναι δικαίωμα. Για να στεγάσεις τα όνειρά σου, όχι για να γίνεις η επόμενη γενιά των κόκκινων δανείων».