Φωτο: ΑΠΕ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Εχθές ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Εχθές ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας που υποσκάπτει τη σταθερότητα στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προς ενημέρωσή του επίσης για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης όπου θα φιλοξενήσει τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Πομπέο

Αύριο θα επισκεφθούν τη βάση της Σούδας και στη συνέχεια θα έχουν διερυνμένες συνομιλίες. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι «αυτοπροστασία ή καραντίνα»

Καταστροφικό για την οικονομία ένα δεύτερο lockdown, τόνισε ο πρωθυπουργός, χωρίς όμως να αποκλείει πλήρως την επιβολή του. Δημιουργία νέων ΜΕΘ αλλά και αύξηση των ΜΜΜ. Απόλυτα απαραίτητη η χρήση της μάσκας.