Φωτο: ΑΠ

Ν. Μηταράκης στους NY Times: Συνεχίζουμε να παρέχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται

Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την μεταναστευτική κρίση, και παρά την πανδημία, συνεχίζουμε να παρέχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται, απαντά σε δημοσίευμα των New York Times ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Απάντηση σε δημοσίευμα των New York Times, που κάνει λόγο για πρακτική παράνομων επαναπροωθήσεων από την ελληνική κυβέρνηση, δίνει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Όπως σημειώνει, «παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την μεταναστευτική κρίση, και παρά την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουμε να παρέχουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται». «Την ίδια στιγμή, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε σθεναρά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως προβλέπεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αρνούμαστε κατηγορηματικά ισχυρισμούς που διατυπώνονται για το αντίθετο», προσθέτει. 

«Από τις συνεντεύξεις που δημοσιεύονται από πρόσφυγες, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Τουρκία, δεν προκύπτουν στοιχεία ότι τα πρόσωπα αυτά διατρέχουν κίνδυνο στην Τουρκία και κατά συνέπεια δύνανται να αιτηθούν διεθνούς προστασίας εκεί», καταλήγει ο υπουργός. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία, αν δεν παγιωθούν οι κινήσεις αποκλιμάκωσης

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα θα ορίσει την συνολική στρατηγική της Ε.Ε. απέναντι στη Τουρκία, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Είναι απόλυτα αναγκαία μια νέα μεταναστευτική πολιτική

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε κοινή συνέντευξή του με τον υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας, Χ. Ζέεχοφερ, υπογραμμίσε την ανάγκη ευθυγράμμισης της μεταναστευτικής πολιτικής των κρατών - μελών της ΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος, μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές αλλά και τοπικοί φορείς την κατάσταση στο νησί, με δεδομένο ότι περισσότεροι από 13.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στον δρόμο.