ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Με άμεσες διαδικασίες η αποζημίωση των πληγέντων

Ο κρατικός προϋπολογισμός θα στηρίξει τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, είπε ο πρωθυπουργός.

Την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και μάλιστα με «πολύ γρήγορες διαδικασίες» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καρδίτσα και τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της πόλης.

«Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο υπουργείο, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Έχουμε πολλά συνεργεία εδώ», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που έχουμε έκτακτο προσωπικό, παρακαλώ να φέρουμε και άλλο προσωπικό, να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα υπάρχει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, ώστε να κινηθεί ξανά και όλη η τοπική οικονομία».

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σημεία όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους.

«Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρώτο πακέτο ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Υπάρχει το πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, ξέρουμε όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι αρκετό. Αλλά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες να ξαναπατήσουν στα πόδια τους πρέπει να έχουμε μια γρήγορη, ακριβή εκτίμηση της πραγματικής ζημιάς και εδώ πέρα είμαστε να στηρίξουμε ειδικά την πόλη της Καρδίτσας» πρόσθεσε.

«Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Ο κόσμος σήμερα είναι δικαιολογημένα στενοχωρημένος και θυμωμένος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Μουζάκι προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των έργων αποκατάστασης στην πληττόμενη περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης ξανά ‘λαγός’ του Μητσοτάκη

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης λειτουργεί ως «λαγός» του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλεκτική εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια του Υπ. Υποδομών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων ως προτεραιότητα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη συμβολή της κοινωνίας και τη σημασία της τήρησης κανόνων όπως το κράνος και το αλκοτέστ για την οδική ασφάλεια.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ευρωπαϊκούς θεσμούς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, συνδέοντας την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με ευρύτερα ζητήματα διαφάνειας και θεσμικής εκτροπής.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ρουσφέτι δεν χτυπιέται με εξαγγελίες αλλά με μεταρρυθμίσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στο ΕΡΤnews πως το ρουσφέτι δεν εξαλείφεται με διαγγέλματα, αλλά με μεταρρυθμίσεις όπως η ψηφιοποίηση του κράτους, οι περισσότερες ΜΕΘ, η διαφάνεια στις διαδικασίες και η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βαθιά γαλάζια» υπόθεση με ευθύνη της κυβέρνησης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε πως το σκάνδαλο έχει πολλούς εμπλεκόμενους, αλλά φέρει τη «βαθιά γαλάζια» σφραγίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς στην Επιτροπή Δεοντολογίας εμφανίστηκαν μόνο δύο από τους έντεκα κληθέντες.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο Τσίπρας αυξάνει το θράσος όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ότι όσο πέφτει ο Αλ. Τσίπρας στις δημοσκοπήσεις, τόσο αυξάνει το θράσος του, επικρίνοντας την ανάρτησή του για το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή και υπενθυμίζοντας χειρισμούς του ως πρωθυπουργού.