Στ. Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως η απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας είναι δεδομένη. Το ζήτημα είναι πως θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις, είπε.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ωστόσο εκτίμησε πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας είναι δεδομένη. 

«Το ζήτημα είναι, πως θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί γιατί η Ευρώπη δεν μας έχει συνηθίσει στις γρήγορες διαδικασίες», τόνισε μιλώντας στην στην ΕΡΤ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής, η οποία μετατέθηκε για την 1 και 2 Οκτώβριου.

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κύπρο και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών

Περισσότερα από 280 συνεργεία ελέγχου επιχειρούν για την καταγραφή των ζημιών στις πληγείσες περιοχές από τον Ιανό δήλωσε ο κ. Πέτσας και επισήμανε ότι θα διατεθούν -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών εκ των οποίων τα μισά θα πάνε στον αγροτικό τομέα για την αποκατάσταση και αποζημίωση των καλλιεργειών. Τα υπόλοιπα αφορούν στεγαστική συνδρομή τεχνολογικό εξοπλισμό και μηχανήματα που καταστράφηκαν από την πλημμύρα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στο εξής η κυβέρνηση θα κριθεί από την ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση των ζημιών των νησιών του Ιονίου όπου και εκεί επιχειρούν συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή γενικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει η απαραίτητη προσοχή και η σωστή εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν, το ενδεχόμενο μίας συνολικής καραντίνας απομακρύνεται.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα θα ζητήσει κυρώσεις για Άγκυρα - Άρχισε έρευνες το Oruc Reis, λέει η Τουρκία

«Έπεσε πολύ στενός ο κορσές του προσφάτου Ευρωπαϊκού Συμβούλιου στην Άγκυρα, και προσπαθεί να τον βγάλει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κλειστό εδώ και 24 ώρες το σύστημα προσδιορισμού του ερευνητικού.