Φώτο: ΑΠΕ

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα, τι λέει ο Σταϊκούρας για lockdown

Στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, με τον υπουργό Οικονομικών να σημειώνει πως το ΥΠΟΙΚ θα στηρίξει οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης.

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για να στηριχθεί οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης, ακόμα και το lockdown. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό θα αφορά στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και δεν θα περιλαμβάνει νέα μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας. 

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6, ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει διασφαλίσει τα απαραίτητα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξει την όποια επιλογή της κυβέρνησης, τονίζοντας πάντως ότι σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, η χώρα δε μπορεί να αντέξει ένα δεύτερο lockdown

Σχολιάζοντας την 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη από τις προβλέψεις το 2020 και πως η ανάκαμψη που θα ακολουθήσει το 2021 θα είναι ισχυρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30 και μάσκα παντού

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου, αφορούν όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με τον πρωθυπουργό να αποκλείει, προς το παρόν, την επιβολή γενικευμένου lockdown.