ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης

Υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, η συνεδρίαση, όπου θα γίνει μεταξύ άλλων ενημέρωση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μεταξύ των νομοσχεδίων που θα συζητηθούν, το ν/σ για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Επίσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα ενημερώσει για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Αναλυτικά, τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη του νομοσχεδίου «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη αστική κινητικότητα-Μικροκινητικότητα»
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου του νομοσχεδίου για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/1150 για την προώθηση της δίκαιης μεταχείρισης και της διαφάνειας για τους επιχειρηματικούς χρήστες υπηρεσιών επιγραμμικών (online) υπηρεσιών διαμεσολάβησης
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια του νομοσχεδίου για την κύρωση σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου
  • Ενημέρωση από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το ετήσιο Πρόγραμμα Κωδικοποίησης
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για το Εθνικό σχέδιο δράσης για άτομα με αναπηρία
  • Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης
  • Εισήγηση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο για τα Προσχέδια δράσης των Υπουργείων και το Προσχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021
  • Εισήγηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την κήρυξη απαλλοτριώσεων ακινήτων, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση-επισκευή τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου»
  • Εισήγηση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου ως προς τη σύσταση και συγκρότηση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Νετανιάχου διέταξε έναρξη άμεσων συνομιλιών με τον Λίβανο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή για απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο, με στόχο τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και την προώθηση της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, σύμφωνα με το Reuters.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανασχηματισμός δεν αρκεί, μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανέφερε πως η κυβέρνηση σπάει ρεκόρ ανασχηματισμών που αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, επισημαίνοντας ότι μόνο οι πρόωρες εκλογές και η κάθαρση αποτελούν λύση για τα φαινόμενα διαφθοράς.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό, ενέκρινε αύξηση κατώτατου μισθού σε 920 ευρώ και ημερομισθίου σε 41,09 ευρώ από 1/4/2026. Συζητήθηκαν και θεσπίστηκαν παρεμβάσεις σε οικονομία, παιδεία, και άλλα υπουργεία.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η παγκόσμια αβεβαιότητα και η κρίση τιμών στα καύσιμα απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, αναφέροντας τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την προστασία νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων.
Αύξηση μισθού χρήματα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση κατώτατου μισθού και τα συνοδευτικά μέτρα

Αύξηση του κατώτατου μισθού θα εισηγηθούν αύριο Ν. Κεραμέως και Κ. Πιερρακάκης στο Υπουργικό. Η νέα αύξηση, ισχύουσα από 1η Απριλίου, στηρίζεται στα οικονομικά δεδομένα, με στόχο κατώτατο μισθό 950 ευρώ έως το 2027.