ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Έ. Αχτσιόγλου: Οικονομική «φυλακή» το πτωχευτικό της ΝΔ

Το νομοσχέδιο «καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας», ακόμα και για όσους είναι ευάλωτοι, τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Το πτωχευτικό νομοσχέδιο της ΝΔ προβλέπει ότι ένας ιδιώτης -μισθωτός, επαγγελματίας, συνταξιούχος- θα χάνει όλη του την περιουσία και την πρώτη κατοικία του. Επίσης, θα χάνει ό,τι αποκτά μετά την πτώχευση και ξεπερνά τα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, που είναι οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Kontra».

«Ουσιαστικά, καταργείται κάθε ευκαιρία να ορθοποδήσει ένας άνθρωπος που οφείλει. Θα βρίσκεται σε μία οικονομική “φυλακή” τουλάχιστον για 3 χρόνια. Σε έναν ακραίο οικονομικό εγκλωβισμό, απολύτως εξουδετερωμένος», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο «καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας», ακόμα και για όσους είναι ευάλωτοι -με εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ τον χρόνο- προβλέπει ότι «θα χάνουν την ιδιοκτησία του σπιτιού τους και θα μπορούν να το ενοικιάζουν για 12 χρόνια. Αν δεν πληρώσουν τρεις μήνες ενοίκιο επέρχεται έξωση». Μετά από 12 χρόνια, σημείωσε, «θα έχουν τη δυνατότητα να επαναγοράσουν το σπίτι τους, πληρώνοντας όλη την εμπορική αξία του ακινήτου. Αυτά που πλήρωσαν, μέχρι να “κοκκινίσει” το δάνειό τους και για ενοίκιο 12 χρόνια, δεν μετράνε πουθενά».

Για την πορεία της οικονομίας, η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι το ΑΕΠ και αν έκανε η κυβέρνηση όσα όφειλε για να το συγκρατήσει», καθώς «η χρονιά θα κλείσει με μία μεγάλη ύφεση και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη τα επόμενα χρόνια». Η κυβέρνηση, επισήμανε, «δεν έχει παρέμβει στην οικονομία ώστε να στηριχτεί το ΑΕΠ», ενώ «για το 2021 κάνει ανεδαφικές προβλέψεις στη βάση ασόβαρων επιχειρημάτων και μετά λέει ότι, αφού όλα θα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, δεν χρειάζεται να δαπανήσω για να στηρίξω την οικονομία και έτσι καταλήγει να προβλέπει ότι θα δώσει πολύ λιγότερα από τα ήδη λίγα που έδωσε φέτος».

Αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα υπογράμμισε ότι «η Τουρκία κλιμακώνει επιθετικά τη δράση της και η ελληνική πλευρά αδρανεί». Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, «εντάσσεται απολύτως στους όρους και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης, για να υπάρχει σαφές μήνυμα, οριοθέτηση και κόκκινη γραμμή από την ελληνική πλευρά και οπωσδήποτε απαίτηση κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απέναντι στην Τουρκία». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Business Daily, Syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της χώρας

Ως χρυσή ευκαιρία χαρακτηρίζει η κ. Αχτσιόγλου το «παράθυρο» που έχει ανοίξει για να ηττηθεί η πολιτική της σκληρής λιτότητας στην Ευρώπη, αφού αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να κρατηθούν όρθιες η κοινωνία και η οικονομία.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η άρση του lockdown δεν αρκεί για επανεκκίνηση της οικονομίας

Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης χωρίς σχέδιο υποστήριξης από το κράτος επισήμανε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Χρυσοχοΐδης από τη δολοφονία Καραϊβάζ

Ειδική αναφορά στην δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για βαρύ χτύπημα στη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, που επισύρει πολιτικές ευθύνες και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.