Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα τα καταφέρνει σχετικά καλύτερα στο θέμα του κορονοϊού

«Έθεσα το ζήτημα προετοιμασίας από τώρα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Πολύ σημαντικό να καταλήξουμε σε κοινά πρωτόκολλα», είπε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για το πότε θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊού. 

Χαρακτήρισε πολύ θετικό που σε επίπεδο ECDC «έχουμε πια ευρωπαϊκό χάρτη ανά περιφέρεια, με κοινά κριτήρια που συμφωνήσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ενώ τόνισε ότι «υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία όλων μας για το δεύτερο κύμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Θεωρώ θετικό ότι η Ελλάδα όπως φαίνεται ακόμα, είναι μία από τις χώρες που τα καταφέρνει σχετικά καλύτερα σε σχέση με Δυτική και Ανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή αν δεν είμαστε προσεκτικοί, αν δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα των ειδικών», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Έθεσα το ζήτημα προετοιμασίας από τώρα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Πολύ σημαντικό να καταλήξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε κοινά πρωτόκολλα, ώστε όλοι να μπορέσουν να ταξιδεύουν με ασφάλεια», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, όπου συμφωνήθηκε πιο υψηλή στόχευση για τις εκπομπές CO2, με στόχο [μείωση] στο 55%, καθώς και στη σχέση ΕΕ-Αφρικής, «που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και σε επίπεδο επενδύσεων αλλά και σε ζητήματα διαχείρισης παράνομης μετανάστευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το Brexit, είπε ότι «εκφράσαμε την επιθυμία μας να έχουμε λειτουργική, εμπορική σχέση με Μεγάλη Βρετανία», τονίζοντας ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε συμφωνία. «Και μία κακή συμφωνία είναι χειρότερη από το να μην έχουμε καθόλου. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιτευχθεί έστω και τελευταία στιγμή πρόοδος» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι - Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

Προσλήψεις «όπου και όποτε χρειαστεί», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα έχει τηλεδιάσκεψη το απόγευμα με Τζιτζικώστα-Ζέρβα, λόγω των αυξητικών τάσεων στη Θεσσαλονίκη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Σχεδόν αδιανόητο, να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown

«Έχουμε μπροστά μας 3-4 πολύ δύσκολους μήνες. Ελπίζω όμως και είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε πιο δραστικά μέτρα από αυτά που ήδη λαμβάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2020.