ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Στις Φέρες του Έβρου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί.

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρ. Μέτσιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Πριν από την αναλυτική παρουσίαση του έργου κατασκευής του νέου φράχτη το λόγο πήρε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου ο οποίος αναφέρθηκε στη επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Μάρτιο και δήλωσε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία προστατεύουν αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα τα σύνορα της Ελλάδας που είναι σύνορα της Ε.Ε.

Στην παρουσίαση παρόντες ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και βουλευτές του νομού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μόντι: Νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ινδίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκαν στο Νέο Δελχί και επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων, εκφράζοντας τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία σε άμυνα, ναυτιλία και υποδομές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το AI να προάγει την πρόοδο με αξιόπιστες συνεργασίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο "AI Impact Summit" στο Νέο Δελχί, τόνισε τη σημασία του δίκαιου μερίσματος της Τεχνητής Νοημοσύνης, του εκσυγχρονισμού του κράτους και των συνεργασιών για πρόοδο και κοινωνικό όφελος.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Κράτσιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον Michael Kratsios, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου συζήτησαν για συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φιλόδοξη στρατηγική της Ελλάδας για τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε σε συνέντευξη ότι Ελλάδα και Ινδία ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι επενδύσεις και ο τουρισμός, με νέες απευθείας πτήσεις και συνεργασίες που ωφελούν και τις δύο χώρες.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης ή χάος δεν ισχύει, μόνο οι ολιγάρχες χάνουν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο Kontra, αμφισβήτησε τις «κατακτήσεις» που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή. Άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διεκδικεί ισχυρό ρόλο στον διάδρομο ΙΜEC

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ινδία πραγματοποιείται δυόμιση χρόνια μετά την επίσημη επίσκεψη του στη χώρα. Στο σχεδιασμό του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης (IMEC), η χώρα μας αναγνωρίζεται ως Πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη.