Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοινώνει στις 7 το απόγευμα ο Κ. Μητσοτάκης

Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά, είπε ο πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την κατάσταση στο μέτωπο του κορονοϊού και για τα αποτελέσματα της τριμερούς διάσκεψης στην Κύπρο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε συνάντησή τους. 

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά», είπε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας πως το απόγευμα στις 7 θα απευθυνθεί στους πολίτες για το «που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία σε σχέση με τον κορονοϊό, και τόνισε ότι «δεν έχουμε φαινόμενα έντονης μετάδοσης στα σχολεία, και η εξήγηση είναι ότι τηρούνται ευλαβικά τα βασικά μέτρα ασφάλειας, όπως η μάσκα» και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνεισφορά τους στην τήρηση των μέτρων.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 12:30 σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους περιφερειάρχες.

Σημειώνεται πως η χθεσινή έκρηξη νέων κρουσμάτων έκρουσε «καμπανάκι» για νέα μέτρα

Στο τραπέζι είναι η καθολική χρήση μάσκας, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε κάποιες περιοχές. Ακόμα ένα μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι, αλλά φαίνεται να απέχει ακόμα από την εφαρμογή του, είναι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis, thessaloniki, koronoios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διαφορετικά τα Χριστούγεννα φέτος, πιο περιορισμένα

Θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.