Φώτο: ΑΠΕ

«Όχι» σε κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα και σε μέτρα για τους άνω των 65

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως αποτελεί παντελώς αναξιόπιστο συνομιλητή.

Το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων από την κυβέρνηση που να αφορούν το κλείσιμο της εστίασης πριν τις 12:00 το βράδυ ή περιορισμούς αλλά αποκλειστικά στην κυκλοφορία ευπαθών ομάδων, απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους νέους «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας».

«Διαπιστώνεται ότι η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Γι' αυτό και οι ειδικοί, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, απευθύνουμε έκκληση στους νεότερους να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις. Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουν -όπως είπε ο πρωθυπουργός- την ορμή τους σε ευθύνη και να γίνουν πρωτοπόροι στα δύσκολα. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες.

Παρατηρείται ακόμη, ότι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνεται στα μέτρα, την ίδια στιγμή εκδηλώνονται μεμονωμένες, συνειδητά οργανωμένες προσπάθειες απείθειας στα ισχύοντα μέτρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι διασποράς του ιού», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο και οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε σχολαστικά τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία, προκειμένου να μην υπάρξει ανάγκη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

«Είναι, άλλωστε, για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας, ορατή στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στο τέλος του χρόνου, ή τις αρχές του επόμενου. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε έγκαιρα και να το διαθέσουμε, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Η Τουρκία αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή και αναξιόπιστο συνομιλητή

Στα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι τις τελευταίες ημέρες, η Τουρκία επιδίδεται σε μια επίμονη προσπάθεια να αποδείξει πως όχι μόνο αποτελεί ταραξία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και παντελώς αναξιόπιστο συνομιλητή.

«Η έκδοση νέας παράνομης Navtex, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή που επικαλύπτει τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, δείχνει για πολλοστή φορά την επιμονή της σε μια προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, που αγνοεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, περιφρονεί τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της περιοχής», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως παράλληλα με τη διπλωματία, η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ισχύ να υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα από κάθε επιβουλή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και το έχουν αποδείξει στο πεδίο».

Αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και αδυναμία της ηγεσίας του

Τέλος, αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «αναδείχθηκε η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η δική του κυβέρνηση που προχώρησε στην κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την πραγματοποίηση περισσότερων από 25.000 πλειστηριασμών και τη θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την καθιέρωση αυτόφωρης διαδικασίας κατά των διαμαρτυρόμενων».

«Στην ίδια συζήτηση καταδείχθηκε, ταυτόχρονα, η αδυναμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει και να προσφέρει πειστικές απαντήσεις στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις -τις τουρκικές αυθαιρεσίες και το νέο κύμα του κορονοϊού- που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Και η απόδειξη για αυτό ήταν ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών σε μια μέρα που κυριαρχούσε η ανάγκη για πατριωτική συσπείρωση, πολιτική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη», κατέληξε. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την επιβολή γενικού lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει η απαραίτητη προσοχή και η σωστή εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν, το ενδεχόμενο μίας συνολικής καραντίνας απομακρύνεται.
petsas, koronoios, kybermitikos, ekproswpos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πριν τις γιορτές ανοίγει η οικονομία, οι ημερομηνίες - κλειδιά

Το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα σχολεία δεν έχει νόημα να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου και να ξανακλείσουν στις 20, εκτιμά ο Δ. Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής.