Τα νέα περιοριστικά μέτρα - Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Στις 12 το διάγγελμα. Στα πιθανότερα σενάρια, το ολικό κλείσιμο της εστίασης και η νωρίτερη απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε νέες οικονομικές παρεμβάσεις. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο.

Το σχέδιο δράσης για τις επόμενες 30 ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει στις 12.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σάμο, όπου θα ενημερωθεί από αρμόδιους φορείς για τις μεγάλες ζημιές που έχει υποστεί το νησί.

Μετά τον χθεσινό ισχυρό σεισμό, οι ανακοινώσεις για τις εξελίξεις της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα καθώς και τα νέα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού μετατέθηκαν για σήμερα.

Στη συνέχεια, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς την εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν και ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη την χώρα, ανεξάρτητα από τη θέση στον Υγειονομικό Χάρτη, ο οποίος θα χωριστεί πλέον σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις

Στη δεύτερη ζώνη (πρώην πορτοκαλί και κόκκινη) θα κλείσει η εστίαση και θα επιτρέπονται μόνο οι υπηρεσίες ντελίβερι. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο αν το διάστημα αναστολής θα έχει διάρκεια 30 ημερών ή 2 εβδομάδων. 

Επίσης, θα κλείσουν χώροι αθλητισμού, γυμναστήρια, χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ωστόσο, ανοιχτό θα παραμείνει το λιανεμπόριο. Παράλληλα, η βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μετατεθεί νωρίτερα από τις 00:30, ενώ θα υπάρχει επέκταση της τηλεργασίας και επέκταση της τηλεκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει και παρεμβάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ με 1.690 κρούσματα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37.196, ενώ στους 128 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, στους 620 ανέρχονται οι θάνατοι συνολικά στη χώρα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mitsotakis, thessaloniki, koronoios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διαφορετικά τα Χριστούγεννα φέτος, πιο περιορισμένα

Θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέχτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί, είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.
mitsotakis, bouli, koronoios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες, ίσως τον Ιανουάριο το εμβόλιο

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα να αποδώσουν», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων και ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση.