ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Filis
ΑΠΕ

Ν. Φίλης: Προέχει η ενίσχυση και ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας εκπαίδευσης

Τα θέματα Παιδείας «συνιστούν αυτό που ονομάζεται "κοινό καλό"» και τόνισε ότι «παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες πρέπει να επιδιώκουμε και να επιτυγχάνουμε συνεννόηση».

Τη συμφωνία ότι προέχει η ενίσχυση και ο εκδημοκρατισμός της δημόσιας εκπαίδευσης, ως βασική προϋπόθεση συναινετικής πολιτικής, έθεσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελέυθερος Τύπος της Κυριακής».

Σημείωσε ότι τα θέματα Παιδείας «συνιστούν αυτό που ονομάζεται "κοινό καλό"» και τόνισε ότι «παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες πρέπει να επιδιώκουμε και να επιτυγχάνουμε συνεννόηση».

Για τον κ. Φίλη, ο διάλογος για την Παιδεία πρέπει να γίνεται στην κοινωνία και τη Βουλή, «όπου η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων αποτελεί τον φυσικό χώρο» και άσκησε κριτική στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το ότι σε νομοσχέδια για την Υγεία και την Ανάπτυξη εισήχθησαν τροπολογίες «με σημαντικές ρυθμίσεις που αποδυναμώνουν τη δημόσια εκπαίδευση». «Αυτές πουθενά δεν συζητήθηκαν, την ίδια ώρα που η υπουργός μάς καλούσε -προσχηματικά- σε διάλογο», σημείωσε.

Ακόμη, αναφερόμενος στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στο ζήτημα αυτό θεσμικά, διαμορφώνοντας μέσα από διάλογο πρόταση ώστε να διευκολυνθούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού». Προσέθεσε, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητάει τις προτάσεις που ακούγονται «με μοναδικό κριτήριο να μην υπονομευθεί η βαρύτητα της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν εντός της χώρας».

Τέλος, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται τη συζήτηση και την αυτοκριτική» και συμπλήρωσε: «Η κριτική αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας είναι αναγκαία προκειμένου να υπερασπιστούμε πειστικά τα θετικά στοιχεία -μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια- και να διορθώσουμε τα λάθη».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η «πιρουέτα» για την ψήφο των αποδήμων ανήκει εξ ολοκλήρου στη Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε από την πρώτη στιγμή μία ολοκληρωμένη πρόταση νόμου ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς όμως να δημιουργούνται θεσμικά προβλήματα.
Xristos Spirtzis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σπίρτζης: Θα αποκαλυφθεί το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόσωπο της Ν.Δ.

Στηρίζει την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ όταν ερωτάται αν θα ήθελε Πρόεδρο από την Κεντροαριστερά απαντά στο Πρακτορείο: «Θα επιθυμούσα ο Προκόπης Παυλόπουλος να είναι αριστερός».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Αχτσιόγλου: Δεν είναι το κόμμα ο στόχος αλλά η κοινωνία

Η προσδοκία είναι να ανοίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφράζει καλύτερα τις αγωνίες, τις επιθυμίες, τις ανάγκες του προοδευτικού κόσμου, των δημιουργικών δυνάμεων στον τόπο, συμπλήρωσε για το συνέδριο του κόμματος.
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Οικονομικά αναποτελεσματικό το μοντέλο της κυβέρνησης

Αναφερόμενη στο Σχέδιο Ανάκαμψης της ΝΔ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «στον πυρήνα του έχει την αντίληψη πως η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη φθηνή και εξαιρετικά ελαστική εργασία».
Axtsioglou, Axtsioglu, Ahtsioglou, Ahtsioglu, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση κάνει νόμο την ανομία στις εργασιακές σχέσεις

Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κάθε μία από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου στην πραγματικότητα είναι από τη γραφίδα του ΣΕΒ».
Alexis Tsipras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση βαφτίζει αναγέννηση τον μεσαίωνα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιδρώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους» με «προκατασκευασμένα επιχειρήματα» αλλά τελικά «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο».