ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Χατζηδάκης: Φιλικό προς ιδιοκτήτες και επενδυτές το νέο χωροταξικό

Για το Εξοικονομών Κατ' Οίκον, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα μακράν και το πιο ελκυστικό, ενώ έκανε σαφές ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Μια μεγάλη παρέμβαση, φιλική προς ιδιοκτήτες και επενδυτές, χαρακτήρισε το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο και την εκτός νόμου δόμηση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αναφέρθηκε σε ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία και σε καινούργια πολεοδομικά εργαλεία για αποσύρσεις κτιρίων και ορόφων. 

«Φέρνουμε και διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση που είναι μια ελληνική πατέντα. Η μεταβατική περίοδος έχει κρατήσει 58 χρόνια. Τώρα όμως κάνουμε ακόμα μια νέα παρέμβαση για τις παρεκκλίσεις κάτω των 4 στρεμμάτων. Δίνουμε ακόμα έξι χρόνια για να χτίσει κάποιος κάτω από τα 4 στρέμματα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι όσοι δεν βιάζονται μπορούν να πάνε στο νέο καθεστώς.

Για το Εξοικονομών Κατ' Οίκον, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι το πιο μεγάλο πρόγραμμα μακράν και το πιο ελκυστικό. «Είναι πράσινο πρόγραμμα, συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο και αλλάζει την ένταση των ενισχύσεων», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός κάνοντας σαφές ότι κάθε χρόνο θα υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Τέλος, για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «προσδοκούμε μέσω ανταγωνισμού και συνδέσεων με γείτονες σε ένα καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας αγοράς, προκειμένου να πέσει η τιμή». 

Σε ερώτηση για το εάν κόβεται το ρεύμα σε νοικοκυριά εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός απάντησε ότι η ΔΕΗ κάνει προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα φέσια που έχει κληρονομήσει, ενώ έχει δύο φορές ανακοινώσει πακέτα για ευάλωτους καταναλωτές εν μέσω κορονοϊού για να δείξει την ευαισθησία της. «Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι με δυσκολίες, αλλά μέσα σε αυτούς κρύβονται και αρκετοί στρατηγικοί κακοπληρωτές» κατέληξε ο υπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας και τις δηλώσεις του ομολόγου του, Φατίχ Ντονμέζ. «Η Ελλάδα έχει δώσει αποφασιστικές απαντήσεις. Έχουμε διεθνοποιήσει αυτό το θέμα κι έτσι δεν είναι πλέον ελληνοτουρκικό αλλά ευρω-τουρκικό», τόνισε. 

«Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει ότι στρίβει και ότι μετά τις 29 Νοεμβρίου δεν θα κάνει νέες έρευνες. Η Ελλάδα όμως δεν αρκείται στο ότι η Τουρκία θα σταματήσει για 10 μέρες τις έρευνες», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας δεν θα πάει σε συζητήσεις με τη γείτονα χωρίς εγγυήσεις. «Η Ελλάδα θέλει σαφή δείγματα γραφής, δεν θέλουμε να πάμε σε διερευνητικές επαφές χωρίς κάτι ουσιαστικό από την άλλη πλευρά. Έχει ξεφύγει η κατάσταση από την άλλη πλευρά» είπε. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το νέο νόμο οι εργαζόμενοι αποκτούν νέες δυνατότητες και δικαιώματα

Οι εργαζόμενοι αποκτούν νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες, νέα δικαιώματα, αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, τονίζει πως ο νόμος αυτός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πολιτική του διαδρομή και επισημαίνει πως η «κακιασμένη κριτική της αντιπολίτευσης θα ξεχαστεί».
xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Χατζηδάκη σε ΕΦΚΑ Αγ. Παρασκευής: Βρήκα 21 από 35 υπαλλήλους

«Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες πρέπει να αυξηθούν παραπέρα και η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, μετά τις τελευταίες της αναβαθμίσεις, να μετατραπεί σε βασικό κόμβο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του πολίτη», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας.
xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στόχος η ισορροπία ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο

Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε από το βήμα της Ολομέλειας ότι το εργασιακό νομοσχέδιο στέκεται δίπλα στην κοινωνία. Τι απάντησε στις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν υποβάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση , διά του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, έχει καταστήσει σαφή τη βούληση να αναλάβει η ίδια η κυβερνητική πλειοψηφία πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Chatzidakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Το εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

Με το νομοσχέδιο, εισάγεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας για τον έλεγχο και την πάταξη της «μαύρης» εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, αναβαθμίζεται η Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, θεσπίζονται κανόνες για την τηλεργασία και το «δικαίωμα αποσύνδεσης».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά δίνει δύναμη στους εργαζόμενους

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί παρέμβαση επικαιροποίησης της εργατικής νομοθεσίας που δεν έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από το 1982, ενώ την ίδια στιγμή, επιχειρεί να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα της αγοράς εργασίας