ΓΔ: 2304.14 0.89% Τζίρος: 301.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο, τα θέματα

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν η Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι:

- Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

- Παρουσίαση από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

α) Ενσωμάτωση Οδηγίας 2018/958 σχετικά με τον έλεγχο αναλογικότητας προ της θέσπισης ρυθμίσεων που περιορίζουν την επαγγελματική ελευθερία,

β) Κύρωση συμφωνίας για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας

- Παρουσίαση από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη του πλάνου μετασχηματισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων

- Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρη Ζαριφόπουλο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού

- Εισηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για

α) Πλήρωση θέσης Έλληνα Δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

β) Ανανέωση θητείας Έλληνα Γενικού Εισαγγελέα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη για την υπαγωγή στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων κατασκευής Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων.

- Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Υγείας:

α) Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς της Μαριάννας Λάτση προς το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» που αφορά στην εγκατάσταση Αποκεντρωμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς,

β) Κύρωση της Συμβάσεως Δωρεάς του «Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση» προς το «Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"» για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι ενεργειακές συμφωνίες υπό τον Μητσοτάκη

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσιάστηκαν ενεργειακές συμφωνίες του ΥΠΕΝ με την ΕΔΕΥΕΠ και τη σύμπραξη Chevron-Helleniq Energy, καθώς και θέματα από τα Υπουργεία Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας, Πολιτικής Προστασίας και Δικαιοσύνης.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριο θέμα η παρουσίαση νέων ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ του υπουργείου, κρατικών εταιρειών και ιδιωτικών ομίλων.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό την Πέμπτη 26/2

Ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία μεγάλων χρηματοδοτικών εργαλείων και επενδύσεων της χώρας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο αποδήμων

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο στους Απόδημους Έλληνες και τον ορισμό εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού από τον υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οι απόδημοι θα ψηφίζουν απευθείας τον υποψήφιο επιλογής τους

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη, οι εκτός συνόρων εγγεγραμμένοι εκλογείς θα μπορούν να ψηφίζουν απευθείας τον υποψήφιο της επιλογής τους, μέσω επιστολικής ψήφου και ειδικής Περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού στις εθνικές εκλογές του 2027.