ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προς παράταση το lockdown, την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Απίθανη θεωρείται η επανεκκίνηση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ δύσκολα θα αποφασιστεί «άνοιγμα» της εστίασης.

Παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown, έως και τις 14 Δεκεμβρίου, υποδηλώνουν όλες οι ενδείξεις, με τον πρωθυπουργό να προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή σε διάγγελμα, προκειμένου να ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το «άνοιγμα» της χώρας. 

Οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει των υποδείξεων των ειδικών, με τα δεδομένα να μην είναι και τόσο θετικά ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού και όπως έδειξε και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ εξακολουθεί να διατηρεί τα δυσάρεστα «πρωτεία» σε νέα κρούσματα. 

Οι ειδικοί δεν διστάζουν να υποδείξουν παράταση των μέτρων περιορισμού έως και τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα, κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κρίνεται ως απίθανο. 

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η εστίαση, η οποία, επίσης, δύσκολα θα επανεκκινήσει, ενώ ακόμη και το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου εκτιμάται ότι θα γίνει σταδιακά και με πολύ αυστηρούς όρους. 

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η ανάγκη για ένα τρίτο lockdown, το οποίο θα ήταν απόλυτα επιζήμιο για την οικονομία, ενώ ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται στο διάγγελμά του να «εστιάσει» στις ημερομηνίες, αλλά να αναλύσει ένα μεσοπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα έως και την άνοιξη, ούτως ώστε να υπάρξει δυνατότητα οριστικής εξόδου από την υγειονομική κρίση και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κύριος στόχος να κρατηθεί «όρθιο» το Σύστημα Υγείας 

Σε μία έφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι υπήρξε χαλάρωση στην εφαρμογή του δεύτερου lockdown, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρισμός δεν επιβάρυνε την πορεία της πανδημίας.