ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
zaxaraki, sxoleia, ypourgeio, paideias
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Στη Σ. Ζαχαράκη το πρόγραμμα της τουριστικής εβδομάδας στα σχολεία

Η νέα υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη σημείωσε πως αναλαμβάνει σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τον απερχόμενο υφυπουργό Μάνο Κόνσολα.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού, από τον απερχόμενο υφυπουργό, Μάνο Κόνσολα, στη νέα υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αφού καλωσόρισε τη νέα υφυπουργό, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Oι ιδιαίτερες συνθήκες δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το να εκφράσουμε αυτά που περάσαμε μαζί. Κλήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση. Χωρίς τον Μάνο Κόνσολα, χωρίς τη γνώση του, την εμπειρία του και την καθημερινή συζήτηση μαζί του, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και για εμένα τον ίδιο. 

Οι προκλήσεις, όμως, είναι μπροστά μας. Γιατί αυτή η ομάδα - και αυτή που ήμασταν ως τώρα και αυτή που θα είμαστε στο επόμενο διάστημα - είναι μια δυνατή ομάδα, που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει. Η Σοφία είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τουρισμό, και με όρεξη για δουλειά, και χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις προκλήσεις αυτής της κομβικής για την ανάκαμψη του τουρισμού χρονιάς. Είμαστε ήδη σε προετοιμασία. Οι καμπάνιες ήδη κτίζονται από τον ΕΟΤ και έχουμε να κάνουμε πολλά, και στον θεματικό τουρισμό, και στην τουριστική εκπαίδευση».

Ο απερχόμενος υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη δυνατότητα που μου έδωσε να υπηρετήσω στο υπουργείο Τουρισμού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και τις αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου αφήνουμε ένα διακριτό και ορατό έργο, παραδίδοντας δύο ολοκληρωμένα, πολύ σημαντικά νομοσχέδια: Το πρώτο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και το δεύτερο για την περιφερειακή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, η κ. Σοφία Ζαχαράκη θα προχωρήσει την πρωτοβουλία που αναλάβαμε από κοινού για την τουριστική εβδομάδα στα σχολεία. Η κυβέρνηση, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο και η νέα ηγεσία του υπουργείου θα ολοκληρώσει τα δυο αυτά σημαντικά νομοσχέδια. Εύχομαι στη νέα υφυπουργό Τουρισμού καλή θητεία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει».

Η νέα υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: «Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα της υφυπουργού Τουρισμού με ιδιαίτερη χαρά αλλά και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Παραλαμβάνω σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τον Μάνο Κόνσολα, τον οποίο θερμά ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και που θα συνεχίσουμε να έχουμε στα θέματα του τουρισμού. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με τον υπουργό και φίλο Χάρη Θεοχάρη και είμαι σίγουρη πως σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα ο τουρισμός, όχι μόνο θα σταθεί όρθιος, αλλά θα αποτελέσει και τον καταλύτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για τη διαρκή εμπιστοσύνη του και δεσμεύομαι ότι θα καταβάλω κάθε προσπάθεια, ώστε το κυβερνητικό όραμα για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρα μας να υλοποιηθεί»

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ικανοποίηση της Ελλάδας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Σε συζητήσεις με τη Βρετανία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή».