ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τη ρευστότητα στην αγορά

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής «το άνοιγμα τη αγοράς δε θα θεραπεύσει αυτόματα όλες τις πληγές του δύσκολου 2020 και της ακόμα πιο δύσκολης δεκαετίας της κρίσης».

«Επιβεβλημένη, αναμφίβολα, η απόφαση για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με την τήρηση των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας, μετά από 2,5 μήνες lockdown με οδυνηρές συνέπειες για τον κόσμο της αγοράς», όπως υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη η απόφαση της κυβέρνησης βασίστηκε στην εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων, αλλά όπως τονίζει σε δήλωσή του «το άνοιγμα τη αγοράς δε θα θεραπεύσει αυτόματα όλες τις πληγές του δύσκολου 2020 και της ακόμα πιο δύσκολης δεκαετίας της κρίσης, τραύματα της οποίας παραμένουν στην πλειοψηφία των επαγγελματιών».

Παράλληλα προσθέτει ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει για να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να ανακουφίσει τους εμπόρους από τις πολλαπλές υποχρεώσεις, αφού αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν σύντομα:

  • Τις υποχρεώσεις του 1ου lockdowm
  • Τις υποχρεώσεις του 2ου lockdown
  • Τις τρέχουσες υποχρεώσεις
  • Το «ξεπάγωμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων

Ενώ σημειώνει ότι «στις σημερινές, πολύ δύσκολες, συνθήκες για τον κόσμο της αγοράς η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής είναι μονόδρομος», οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

  • Ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών με κούρεμα 30% σε όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή ιση με το σύνολο του 2020 και για το 2021, με το 70% να είναι μη επιστρεπτέα. Εφαρμογή του σχήματος “50% ενίσχυση-50% δάνειο” και για τις 3 πρώτους κύκλους του 2020
  • Διοχέτευση ρευστότητας από τις τράπεζες με αναστολή ή και γενναία ρύθμιση των υφιστάμενων δανείων
  • Επιδότηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας για 6 μήνες
  • Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
  • Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού κώδικα
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Ημίμετρα από την κυβέρνηση μετά την αποτυχία του lockdown

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΚΙΝΑΛ «η πολυδιαφημισμένη κάλυψη παγίων δαπανών δεν αποτελεί μέτρο πραγματικής ρευστότητας αλλά μέτρο συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών».
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: «Βούλιαξε» σε λίγους πόντους χιόνι η κυβέρνηση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες νοικοκυριά, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έκλεισε χωρίς σχέδιο και υπό καθεστώς πανικού την εθνική οδό.