ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Panos Skourletis
ΑΠΕ

Κριτική Σκουρλέτη στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο γίνεται πια ολοφάνερος ο προσανατολισμός και τα χαρακτηριστικά της πολιτικής της νέας κυβέρνησης, τα οποία δεν είναι καθόλου καινούρια.

«Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο γίνεται πια ολοφάνερος ο προσανατολισμός και τα χαρακτηριστικά της πολιτικής της νέας κυβέρνησης», τα οποία «βασίζονται σε παλιές, δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές, σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα, έχοντας πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης λογικής», δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «ΕΠΟΧΗ».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη γεγονός ότι είναι νωπή η λαϊκή ετυμηγορία, «υλοποιώντας ένα εμπροσθοβαρές νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πανταχού παρών. Απέναντι στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε Υγεία, Παιδεία, Εργασία, τονίζει, ότι «θα πρέπει να κινηθούμε με μια λογική πολύ πλατιά και ανοιχτή, προσπαθώντας σε αυτό το μέτωπο απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας, να συμπαραταχθούν δυνάμεις όλου του φάσματος», να γίνει κατανοητό ότι «είναι μια αντίθεση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που υπερασπίζεται όσα κινδυνεύουν».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αυτό που επιχειρείται με την καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, μαζικοποίησης και επανεκκίνησης του κόμματος, είναι να αποτυπωθεί και στον κομματικό οργανισμό αυτή η συμπόρευση με ψηφοφόρους, μέλη και φίλους που στήριξαν και ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτα σε αξιωματική αντιπολίτευση και μετά σε κυβέρνηση, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι παρών σε όλους τους μαζικούς και κοινωνικούς χώρους.

Σημειώνει ότι «υπάρχει ανάγκη μέσα από τη μαζικοποίηση του κόμματός μας να αναδείξουμε μια νέα σχέση με την πολιτική», εξηγώντας ότι αυτή μπορεί να έρθει με το να δοθεί ουσιαστικός ρόλος στα μέλη, με τη δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν και να έχουν αποφασιστικό ρόλο στο χώρο που δραστηριοποιούνται, με έναν τρόπο ο οποίος θα έχει και καινοτόμα στοιχεία ως προς τη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syriza
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Να συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού.
Panos Skourletis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Καταλυτικός ο ρόλος του μαζικού και ανασυγκροτημένου ΣΥΡΙΖΑ

Πριν ακόμη συμπληρωθούν τρεις μήνες από τις τελευταίες εκλογές, φάνηκαν οι προτεραιότητες και οι βασικές στοχεύσεις της κυβέρνησης, που αναδεικνύουν τον αντικοινωνικό και ακραία νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη είναι απόλυτα επιτυχημένη στο έργο της, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε ότι πρέπει να απομακρυνθεί.