ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κ. Καραμανλής: Έξυπνη λύση η συνέργεια με τα ΚΤΕΛ και τον ιδιωτικό τομέα

«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που γίνονται προσλήψεις στα ΜΜΜ, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που έρχονται λεωφορεία», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Στην ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και στο ενδεχόμενο νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κ. Καραμανλής σημείωσε ότι μία «έξυπνη λύση» ήταν η συνέργεια με τα ΚΤΕΛ. «Δεν φοβηθήκαμε τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να αμφισβητήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», επισήμανε, αναφέροντας ότι από το Νοέμβριο του 2020 τα καθημερινά δρομολόγια στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατά 3.000 και τα λεωφορεία σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 έχουν αυξηθεί κατά 40%, φτάνοντας τα 1.225 οχήματα.

«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που γίνονται προσλήψεις, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια που έρχονται λεωφορεία», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ανακοίνωσε επίσης ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα και συγκεκριμένα ο ΟΑΣΑ είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν πιστοποιημένα μηχανήματα καθαρισμού αέρα για τα λεωφορεία και τους συρμούς του Μετρό και κατά πόσον είναι πράγματι αποτελεσματικά. Τόνισε εξάλλου ότι πραγματοποιούνται απολυμάνσεις διά νεφελοψεκασμών στα λεωφορεία της ΟΣΥ και των ΚΤΕΛ.

Προσλήψεις και ανάταξη στόλου στο Μετρό

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι και στο Μετρό γίνονται προσλήψεις προσωπικού και έχει γίνει ανάταξη το στόλου, υπενθυμίζοντας ότι παρέλαβε το ένα τρίτο των συρμών εκτός λειτουργίας και μέσα σε 18 μήνες έχουν αναταχθεί 67 συρμοί. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης η προμήθεια και νέων συρμών για το Μετρό.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πιο αυστηρού lockdown, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε: «Είναι πολύ δύσκολο σε μία δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα να βάλεις λουκέτο και να πεις δεν κυκλοφορεί κανείς έξω"[...] Ζούμε σε μία δημοκρατική κοινωνία. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κλειδώνουμε τους ανθρώπους στα σπίτια τους».

 

Ταχύτερος, αποτελεσματικότερος και διαφανής ο 4412

Ο κ. Καραμανλής συνόψισε δε τις αλλαγές στο νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, που συζητείται στη Βουλή, σε μία φράση: «Διαδικασίες ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και με μεγαλύτερη διαφάνεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στην τελική φάση η ανανέωση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα

Ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων στον στόλο της Αθήνας, ενώ έως το 2028 προβλέπεται η προμήθεια 617 επιπλέον οχημάτων για τις αστικές συγκοινωνίες.
Σταθμός ΗΣΑΠ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η δοκιμή του πρώτου από τους 14 ανακατασκευασμένους συρμούς της Γραμμής 1

Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 παρουσιάστηκε, σηματοδοτώντας νέα εποχή για τον ΗΣΑΠ. Μέχρι το 2027 θα ανακατασκευαστούν 14 συρμοί, μειώνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων στα 5 λεπτά.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης σταθμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ για ενιαία ασφάλεια στους σιδηροδρόμους με πρωτοβουλία Κυρανάκη

Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στη Λευκωσία, συζητήθηκε η ανάγκη για απλούστερες διαδικασίες πιστοποίησης σιδηροδρομικών συστημάτων όπως το ERTMS, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Κυρανάκη.
Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.