ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Φώτο: Shutterstock

25η Μαρτίου: Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν λόγω κορονοϊού

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ακύρωσε την επίσκεψή του στην Αθήνα, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και σε άλλες 16 περιοχές.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε απαντήσει θετικά, σε πρώτο χρόνο, στην ελληνική πρόσκληση, ώστε  να δώσει το παρών στην Αθήνα, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821,  ωστόσο η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία –ιδιαίτερα στο Παρίσι και τσα περίχωρά του- δεν επιτρέπουν στον Μακρόν να ταξιδέψει.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός του Ρώσου πρωθυπουργού, στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου αναμένεται να παρευρεθεί  ο διάδοχος του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, καθώς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με εξαίρεση τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.
Εμμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τουσκ
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Τουσκ: Πυρηνική αποτροπή και άμυνα στο επίκεντρο στο Γκντανσκ

Ο Μακρόν και ο Τουσκ θα ενισχύσουν τη συνεργασία Γαλλίας-Πολωνίας σε άμυνα και πυρηνική αποτροπή για μια ισχυρότερη Ευρώπη, απέναντι στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σε συνέχεια της συνθήκης Νανσύ και με αναφορές στη συμβολική ιστορία.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση στο Ιράν

Η Βρετανία εμμένει στη διπλωματική επίλυση της κρίσης με το Ιράν, αποφεύγοντας τη στρατιωτική κλιμάκωση. Ευρωπαϊκοί ηγέτες προτείνουν πολυεθνική αμυντική αποστολή για σταθερότητα και ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Υπεράσπιση εκδοτικού πλουραλισμού μετά την αποπομπή Νορά

Ο Μακρόν επεσήμανε τη σημασία του πλουραλισμού στον εκδοτικό χώρο, εν μέσω κρίσης λόγω της απομάκρυνσης του Ολιβιέ Νορά από τον οίκο Grasset, που αποδίδεται στον Βενσάν Μπολορέ, ο οποίος κατηγορείται για ακροδεξιές θέσεις.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: 30 χώρες συζητούν αποστολή για την ασφάλεια του Ορμούζ

Περίπου 30 ηγέτες θα συμμετάσχουν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, υπό συμπροεδρία Μακρόν και Στάρμερ, με συμμετοχές από Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Λατινική Αμερική. Οι ΗΠΑ δεν θα λάβουν μέρος.