ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
scott-morrison-australia
Φωτο: Shutterstock

Μήνυμα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας: «Ζήτω η Ελλάς!»

Την προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, τη δημοκρατία και την ισότητα, υπογράμμισε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

«Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους που γιορτάζουν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – τα διακόσια χρόνια από τη σύσταση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους» στέλνει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

«Σε αυτή την εθνική ημέρα, συμμετέχω μαζί σας στον εορτασμό αυτού του νέου κεφαλαίου στην επική ιστορία της αρχαίας Ελλάδας. Για χιλιετίες η Ελλάδα έχει δώσει τόσα πολλά στην κόσμο- τη φιλοσοφία και τη δημοκρατία, τις επιστήμες και την αρχιτεκτονική, τις τέχνες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ένα ρεκόρ επιτευγμάτων που έχει εμπλουτίσει τον κόσμο. Η Ελλάδα είναι ένα έθνος δεσμευμένο στις ελευθερίες της δημοκρατίας και της ισότητας. Αυτές είναι οι αξίες και οι προσδοκίες που συνδέουν την Ελλάδα με τους φίλους της ανά την υφήλιο» επισημαίνει στην αρχή του μηνύματός του ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, κάνει ειδική αναφορά στους Έλληνες της Αυστραλίας. «Η Αυστραλία είναι ευλογημένη από την τεράστια παρουσία της Ελληνικής Διασποράς. Οι Αυστραλοί ελληνικής καταγωγής έχουν συμβάλλει πάρα πολύ στο έθνος μας, φέρνοντας ενέργεια και ενθουσιασμό για μια καινούρια ζωής σε ένα νέο τόπο. Από τις μεγαλουπόλεις μας έως τις επαρχιακές πόλεις. Από μιλκ μπαρς έως τα εστιατόρια υψηλών προδιαγραφών. Στην οθόνη έως τις εφημερίδες. Στις αίθουσες συσκέψεων, στα δικαστήρια και στα κοινοβούλια. Οι άνδρες και οι γυναίκες ελληνικής καταγωγής που αποκαλούν την Αυστραλία ως χώρα τους οδηγούν την πρόοδο του έθνους με γνώση και θάρρος.

Μοιραζόμαστε μια ιστορία και μια πολιτισμική κληρονομιά. Έχουμε σταθεί ο ένας στο πλευρό του άλλου σε πόλεμο και έχουμε αποζητήσει τις ίδιες ελευθερίες και ειρήνη. Οι δεσμοί μας με αίμα και οικογένεια μάς ενώνουν. Η Αυστραλία είναι η πιο επιτυχημένη και αλληλένδετη πολυπολιτισμική χώρα στην υφήλιο. Το πολυπολιτισμικό μας έργο είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας. Στηρίζεται στην καλή θέληση, στη θυσία και ανθεκτικότητα των γενεών. Η ελληνική Διασπορά είναι ένα πολύτιμο μέρος αυτής της ιστορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σκοτ Μόρισον.

Επίσης, δηλώνει ευτυχής που συμμετέχει μαζί με τον λαό της Ελλάδας και τις οικογένειές τους ανά την υφήλιο, στον εορτασμό αυτού του ορόσημου της ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κλείνει το μήνυμά του με τη φράση «Ζήτω η Ελλάς!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα συνδέει ενεργειακή και εξωτερική πολιτική με επιτυχία

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο της Αντιγόνης Πανέλλη και απάντησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για την κυβερνητική πολιτική στην ενέργεια, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αλλαγών στον τομέα αυτό.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η δικαστική απόφαση πλήγμα για το «παρακράτος»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε δικαιωμένος για την καταδίκη εμπλεκομένων στις υποκλοπές, μίλησε για ήττα του παρακράτους και άσκησε κριτική στη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση για συγκάλυψη και αδράνεια αναφορικά με τη σοβαρή υπόθεση.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κύριο θέμα η παρουσίαση νέων ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ του υπουργείου, κρατικών εταιρειών και ιδιωτικών ομίλων.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αρτέμιδα Παπακωστίδου, γνωστή ως «Κυρά του Δέλτα», στο Δέλτα Έβρου. Τον ευχαρίστησε για τη φωτοβολταϊκή ηλεκτροδότηση και το δορυφορικό τηλέφωνο στο απομονωμένο σπίτι της.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Αλμπανέζι: «Δεν θεωρώ δεδομένη την ασφάλειά μου» μετά την απειλή για βόμβα

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, απομακρύνθηκε προσωρινά από την κατοικία του στην Καμπέρα λόγω απειλής για βόμβα, ωστόσο επέστρεψε αφού δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο τον Έβρο, με στάσεις σε συνοριακό σταθμό, περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες, εγκαταστάσεις τεχνολογίας και το εργοτάξιο της νέας μονάδας φυσικού αερίου στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης.