ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ ζητούν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά αυξάνονται.

Ερώτηση για τη σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, κατέθεσαν 59 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινά μία τιτάνια μάχη με την πανδημία, αλλά, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει όπως θα έπρεπε το ΕΣΥ, με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζουν ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά αυξάνονται. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας, καθώς εντός τους 2021 λήγουν οι συμβάσεις τους.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, προσθέτουν, διεκδικεί τη σταθερή ένταξη τους στο ΕΚΑΒ και την εξομοίωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους.

Ρωτούν, τέλος, αν η κυβέρνηση έχει κάποιον σχεδιασμό για τη σταθερή ένταξη των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μέσω π.χ. αυξημένης μοριοδότησης σε επόμενους διαγωνισμούς; Αν θα διατηρηθούν οι συμβάσεις που λήγουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο; Αν θα σταθεροποιηθεί η ημερομηνία πληρωμής όπως προβλέπει η σύμβασή τους και αν θα εξομοιωθεί το ποσό της εκτός έδρας αποζημίωσης με αυτό των μονίμων συναδέλφων τους;

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας δίνουν καθημερινά μία τιτάνια μάχη με την πανδημία.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει ενισχύσει όπως θα έπρεπε το δημόσιο σύστημα υγείας, με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με νέες ΜΕΘ, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με επίταξη ιδιωτικών κλινικών, με μαζικά τεστ. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε όλοι καθημερινά και το ΕΣΥ βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Πιο έντονα από όλους μας τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής τις υφίστανται οι ασθενείς -τόσο του covid19 όσο και συνολικά- και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τμήμα αυτών των εργαζομένων είναι και οι συμβασιούχοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες μάλιστα καθημερινά αυξάνονται.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι αυτοί αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ανεργίας, καθώς από τους επόμενους μήνες, εντός τους 2021, θα αρχίσουν να λήγουν οι συμβάσεις τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβασιούχων Υπαλλήλων ΕΚΑΒ, διεκδικεί τη σταθερή ένταξη των συμβασιούχων στο ΕΚΑΒ και την εξομοίωση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων συναδέλφων τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  • Έχει κάποιον σχεδιασμό η κυβέρνηση για τη σταθερή ένταξη των εργαζομένων αυτών στο δυναμικό του ΕΚΑΒ, μέσω π.χ. αυξημένης μοριοδότησης σε επόμενους διαγωνισμούς;
  • Θα διατηρήσει τις συμβάσεις των επικουρικών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που λήγουν τον Οκτώβριο, καθώς και των συμβασιούχων μέσω ΕΟΔΥ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Νοέμβριο;
  • Προτίθεται να σταθεροποιήσει την ημερομηνία πληρωμής τους στην ημέρα που προβλέπει η σύμβασή τους;
  • Προτίθεται να εξομοιώσει το ποσό της εκτός έδρας αποζημίωσης με αυτό των μονίμων συναδέλφων τους;

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

1000 ευρώ σε 4000 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για αναβάθμιση του κέντρου

Η πρόβλεψη για το επίδομα έχει γίνει με άξονα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας , ύψους 12 εκ ευρώ και αποτελεί προπομπό για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για το 2021 για όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ
axtsioglou, bouli, oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ καταφεύγει στο μοντάζ με στόχο να προκαλέσει φθορά

Για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης η κα Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «θα νομιμοποιήσει και θα μονιμοποιήσει τη 10ωρη εργασία. Σύμφωνα με την ίδια το νομοσχέδιο βλάπτει σφοδρά και τους νυν εργαζόμενους και τους ανέργους. 
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «προπαγάνδα της ΝΔ» κάνει λόγο σε ανάρτησή της η Ε. Αχτσιόγλου

«Οι φωστήρες του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ διακινούν από χθες ότι εγώ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως μεγάλη ευκαιρία. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» σχολίασε η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.