ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τα αναδρομικά στο επίκεντρο συνάντησης του Ν. Μηταράκη με συνταξιούχους

Το ζήτημα των αναδρομικών συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του N. Mηταράκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».

Συνάντηση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η «Ενότητα».

Οι εκπρόσωποι εξέφρασαν στον υφυπουργό Εργασίας τις απόψεις τους επί σειράς ζητημάτων, μεταξύ των οποίων, το ζήτημα των αναδρομικών στο κατώφλι των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), καθώς και το θέμα των αλλαγών που επίκεινται με το νέο ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης άκουσε με προσοχή τις απόψεις των εκπροσώπων και, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών η 'Ενότητα' για τη σημερινή μας συνάντηση. Ως υπουργείο Εργασίας, έχουμε εκφράσει επανειλημμένως την πάγια και σταθερή θέση μας πως θα σεβαστούμε και θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ, στο πλαίσιο πάντα της διασφάλισης της δημοσιονομικής σταθερότητας και της βιωσιμότητας των δημόσιων ασφαλιστικών ταμείων.

Στόχος μας είναι το νέο ασφαλιστικό να διορθώσει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που έφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, τον οποίο θα νομοθετήσουμε, θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να μην ανοίξει ένας νέος κύκλος προσφυγών και αναδρομικών. Σε κάθε περίπτωση, οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες, αυτήν τη στιγμή, είναι η κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων από τις 4 Οκτωβρίου 2019, βάσει των νέων αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης, κυρίως για τους συνταξιούχους με πολλά έτη ασφάλισης και, τέλος, η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό, που αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ενισχύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε πλατφόρμες

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως η εργασιακή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί με τις πλατφόρμες αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά χωρίς να χάνουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Οι 10 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε πως εδώ και έναν χρόνο είναι σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σπουδαιότητα που έχει για την κυβέρνηση
Pyrkagia-kryoneri
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε όσους τραυματίστηκαν από τις πυρκαγιές

Η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για περισσότερες από 48 ώρες στο νοσοκομείο. Ποιες άλλες υγειονομικές παροχές θα δοθούν στα θύματα των πυρκαγιών.