ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τρεις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

ΕΕ: Έκτακτη σύσκεψη των ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, είχε υπογραμμίσει ότι «η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της βίας».

Συνεδριάζουν σήμερα στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στο τραπέζι των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών θα τεθεί «η κλιμάκωση της βίας στη Γάζα, γύρω από τη Γάζα, το Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη για να συζητηθεί πώς μπορεί καλύτερα η ΕΕ να συνδράμει έτσι ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση των εντάσεων και να σταματήσει η τρέχουσα βία», όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ είχε υπογραμμίσει ότι «η ΕΕ συμμετέχει ενεργά στις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της βίας».

Επιπροσθέτως, την περασμένη εβδομάδα ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε επαφές με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως έχει τονίσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, «η προτεραιότητα και το μήνυμα της ΕΕ σε αυτό το πλαίσιο παραμένουν σαφή: η βία πρέπει να σταματήσει τώρα».

Η συνέντευξη Τύπου αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, περίπου στις 16.30 (ώρα Ελλάδας).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση της ΕΕ για αποκλιμάκωση έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων

«Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας σε όλα τα μέρη να καταβάλουν προσπάθειες για να υπάρξει αποκλιμάκωση. Πρέπει κατά προτεραιότητα να αποφευχθούν νέες απώλειες μεταξύ των αμάχων». τόνισε ο κ. Μπορέλ.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρής έντασης επεισόδια στη Σούδα στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Crown Iris

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, όταν διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης επιχείρησαν να εμποδίσουν την άφιξη του Crown Iris. Η αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωμένους.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις συνεχείς παραβιάσεις στη Γάζα

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τις παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός στη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη συμφωνία ειρήνης, μιλώντας στη σύνοδο για την κοινωνική ανάπτυξη στην Ντόχα.
Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς παραδίδει απόψε τις σορούς 3 Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα

Η Χαμάς θα παραδώσει απόψε στις 8 τις σορούς τριών Ισραηλινών ομήρων, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας και ανταλλαγής σορών με το Ισραήλ. Οι σοροί βρέθηκαν σε σήραγγα στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Αρχή

Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε για τρίτη συνεχή νύχτα στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Παλαιστινίων, καθώς δοκιμάζεται η εύθραυστη εκεχειρία, σύμφωνα με το πρακτορείο WAFA.