ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Η χώρα αρχίζει να βιώνει και πάλι τον κίνδυνο του πληθωρισμού

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να συγκρατηθούν οι τιμές αλλά και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης.

Τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων που παρατηρούνται, το τελευταίο διάστημα,  στις τιμές των προϊόντων στην αγορά, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης .

Το κλίμα που επικρατεί στην οικονομία διεθνώς, λόγω του κορονοϊού, δεν άργησε να επηρεάσει και την ελληνική αγορά, με τις αυξήσεις των τιμών ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης να κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους βδομάδα με τη βδομάδα.

Ιδιαίτερα σημαντική, επισημαίνει ο κ. Κατρίνης, είναι η επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, τα εισοδήματά των οποίων έχουν ήδη μειωθεί  λόγω των επιπτώσεών της πανδημίας .

Παράλληλα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους  φαινόμενα κερδοσκοπίας , με ορατές τις επιδράσεις στην αγορά.

Ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι αυξήσεις  τιμών παρατηρούνται σε βασικά είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης όπως η ζάχαρη, τα βρεφικά γάλατα, το κρέας και τα όσπρια, τονίζοντας ότι είμαστε μπροστά σε μια νέα κρίση που θα τροφοδοτηθεί από τη μείωση των εισοδημάτων αλλά και την ανάγκη κάλυψης αυξημένων φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων, αφού ξεπαγώνουν σταδιακά οι αναστολές πληρωμών οφειλών του παρελθόντος.

Ο κ. Κατρίνης ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να συγκρατηθούν οι τιμές αλλά και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να περιοριστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ιδίως σε είδη πρώτης ανάγκης.

Σε δήλωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

«Η χώρα αρχίζει και πάλι να αντιμετωπίζει τον εφιάλτη του πληθωρισμού και της ακρίβειας με τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφησυχάζει , πιστεύοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι παροδικές. Απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών αφού οι αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές, ιδιαίτερα στα αδύναμα νοικοκυριά».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση αποκρύπτει την ουσία της διευθέτησης του ωραρίου

Προφανώς, το «όραμα» της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φθηνής  εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, υποστήριξε ο κ. Κατρίνης
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Το 2022 ο λογαριασμός της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι πολίτες θα δουν αυξήσεις σε μια σειρά φόρων (20 στο σύνολο) που συνδέονται με τα ακίνητα» επεσήμανε ο κ. Κατρίνης.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ζητούμενο οι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για το πώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ευημερία μεταφέροντας τεχνογνωσία, υψηλή τεχνολογία και καινοτομία.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Με τροπολογία «νύχτας» αλλάζει η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ

«Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ζητήματα διαφανούς διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, δεν είναι δυνατόν να κατατίθεται   τροπολογία σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.