ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Γ. Κεφαλογιάννης: Οι Κρητικοί δεν αντέχουν άλλα θύματα στην άσφαλτο

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον ΒΟΑΚ.

«Το 2019 στο Υπουργείο Υποδομών δεν υπήρχε ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη αναφορικά με το ΒΟΑΚ. Δεν έπραξαν τίποτα πέρα από ένα διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Το μόνο που ευτυχώς δεν έκαναν -σε αντίθεση με το μετρό της Θεσσαλονίκης- ήταν να ζωγραφίσουν σε κάποιο μουσαμά το έργο και να μας πουν ότι υλοποιήθηκε επί ημερών τους». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον ΒΟΑΚ. Όπως τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης : «Καλωσορίσαμε στην Κρήτη τον κύριο Τσίπρα για άλλη μια φορά. Όπως ακριβώς κάναμε όταν μας έλεγε ότι θα ξεκινούσαν οι εργασίες για τον ΒΟΑΚ αρχικά το 2017, στη συνέχεια το 2018 και το 2019. Και όταν μας έλεγε ότι το έργο με μηδενική μελετητική ωριμότητα θα έχει τελειώσει το 2025. Ή όταν απεντάχθηκαν έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και όταν αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό από τον ΟΑΚ».

Μιλώντας ο υφυπουργός για το σχεδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης Τσίπρα, ανέφερε πως επρόκειτο για: «... ένα σχέδιο που είχε ως αναφορά μόνο το τμήμα Χανιά - 'Αγιος Νικόλαος μήκους 200 χιλιομέτρων, ενώ για τα υπόλοιπα 100 χιλιόμετρα που αφορούσαν το σκέλος Χανιά - Κίσσαμος δεν υπήρχαν μελέτες ούτε καν σε προκαταρκτικό στάδιο και η περιοχή από τον 'Αγιο Νικόλαο μέχρι τη Σητεία δεν περιλαμβανόταν καν στο σχεδιασμό. Ένα ασαφές και αόριστο σχέδιο χωρίς ξεκάθαρα δεδομένα και φυσικά χωρίς χρηματοδοτικό πλαίσιο. Με απλά λόγια, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, το 2019 στο Υπουργείο Υποδομών δεν υπήρχε ούτε μια ολοκληρωμένη μελέτη αναφορικά με το ΒΟΑΚ...».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των διοδίων, στο οποίο αναφέρθηκε από την Κρήτη ο κύριος Τσίπρας, ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε «...τους Κρητικούς ως ιθαγενείς, είναι ξεκάθαρο ότι στο φαντασιακό κόσμο της ουτοπίας τους είχαν εφεύρει τα “ λεφτόδεντρα” που θα κατασκεύαζαν χωρίς διόδια τον ΒΟΑΚ», δήλωσε μάλιστα ότι οι Κρητικοί: «... δεν αντέχουν άλλα θύματα στην άσφαλτο για ασκήσεις επί χάρτου».

Τέλος ο κ. Κεφαλογιάννης μεταξύ άλλων, αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας θα έρθει τελικά στην έναρξη των εργασιών ή στα εγκαίνια του έργου. «Αν το αποφασίσει θα είναι καλοδεχούμενος. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε εδώ να τον καλωσορίσουμε και πάλι μαζί με τον Κρητικό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό είναι η δική μας πολιτική ευθύνη απέναντι στους πολίτες», κατέληξε ο υφυπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη αλιέων: Πιλοτικές δράσεις και επιδότηση λαγοκέφαλου σε Κρήτη-Ν. Αιγαίο

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε επτά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών αλιέων για μείωση κόστους και προστασία εισοδήματος, ενώ ο Μ. Σχοινάς τόνισε τις αυξημένες πιέσεις που δέχεται ο κλάδος λόγω κόστους και κλιματικής αλλαγής.
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: 500.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου εξασφάλισε 500.000 ευρώ από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης μέσω της Περιφέρειας Κρήτης για έργα αποκατάστασης ζημιών σε υποδομές που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα και θεομηνίες στην περιοχή.
Παραλία Πλακιάς Ρέθυμνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση νέου Γυμνασίου Πλακιά για τις ανάγκες της περιοχής

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση 1,85 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τριθέσιου Γυμνασίου στον Πλακιά Αγίου Βασιλείου, έργο που θα λειτουργήσει από το 2026-2027. Ο βουλευτής Γ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη για το νότιο Ρέθυμνο.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Απολογούνται 4 από τους 7 για κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης

Στα δικαστήρια Ηρακλείου απολογούνται τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για το κύκλωμα πειρατικής συνδρομητικής τηλεόρασης, με πελατολόγιο άνω των 86.000 ατόμων και οικονομικό όφελος τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέθυμνο: Ενθαρρυντικά τα πρώτα σημάδια για τον φετινό τουρισμό στην Κρήτη

Θετική πορεία καταγράφει ο τουρισμός στο Ρέθυμνο φέτος, με αυξημένες αφίξεις και πληρότητες έως 90% τον Ιούνιο, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Αισιοδοξία επικρατεί και για τους μήνες αιχμής αλλά και για το φθινόπωρο.