ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Συρεγγέλα: Η ισότητα των φύλων περνά μέσα από πολιτικό σχεδιασμό

H υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως «το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ισότητας των Φύλων θα βρίσκεται έως τις 20 Αυγούστου σε διαβούλευση».

Στη σημασία που έχει η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά για την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, σε ομιλία της στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης για την ανακήρυξη των Ρόζα D’Amato – Ευρωβουλευτή Ιταλίας και Χρυσούλας Ζαχαροπούλου – Ευρωβουλευτή της Γαλλικής Δημοκρατίας, σε Επίτιμες Δημότισσες Σπάρτης.

«Το αποτύπωμα των γυναικών στη σύγχρονη αγορά εργασίας, στην κοινωνία, στις τέχνες και στις επιστήμες είναι αδιαμφισβήτητο. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν ωστόσο συντελεστεί σε θεσμικό και νομοθετικό επίπεδο, το ίδιο διασφαλισμένες δυστυχώς εξακολουθούν να μην είναι οι ευκαιρίες τους. Γι’ αυτό και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εργαζόμαστε με πλάνο που συμβαδίζει, προλαμβάνει και εξυπηρετεί τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη χώρα μας» ανέφερε η κα Συρεγγέλα.

Και πρόσθεσε: «Η προώθηση της ισότητας των φύλων δεν αποτελεί για εμάς ευχολόγιο. Αποτελεί πολιτικές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής διάρθρωσης της χώρας. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ισότητας των Φύλων, που θα βρίσκεται έως τις 20 Αυγούστου σε διαβούλευση, και στο οποίο περιλαμβάνονται τέσσερις άξονες δράσης που εκτείνονται από την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε ηγετικές θέσεις μέχρι και την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές του κράτους».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Pyrkagia-kryoneri
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική ενίσχυση 6.000 ευρώ σε όσους τραυματίστηκαν από τις πυρκαγιές

Η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών και νοσηλεύτηκαν για περισσότερες από 48 ώρες στο νοσοκομείο. Ποιες άλλες υγειονομικές παροχές θα δοθούν στα θύματα των πυρκαγιών.
xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση 718 ευρώ στους πυρόπληκτους εργαζόμενους από το υπ. Εργασίας

Θα υπάρξει η δυνατότητα για αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους σε όλες τις επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές για διάστημα έως 3 μήνες. Ξεκινούν οι διαδικασίες για την απονομή σύνταξης στην οικογένεια του εθελοντή Βασίλη Φιλώρα.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακλόγλου: Μείωση του χρόνου απονομής των εκκρεμών συντάξεων

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα -και ιδίως μετά την ενεργοποίηση των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών- να ολοκληρώνονται γύρω στα 30.000 αιτήματα μηνιαίως.
ypourgeio ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημόσια διαβούλευση της διακήρυξης για την ασφαλιστική νομοθεσία

Όπως τονίζει το υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουλίου, ενώ το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα».