ΓΔ: 2275.7 -2.22% Τζίρος: 246.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης για επέτειο δολοφονίας Π. Μπακογιάννη: Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και πολλά στελέχη της κυβέρνησης έκαναν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: «Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, άνανδροι δολοφόνοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ανακόψουν την ορμή των ιδεών του. Η εθνική ενότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι, πια, πλειοψηφική πραγματικότητα: τα δυνατά δέντρα που ρίζωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα, πάνω στους σπόρους της σκέψης και της δράσης του Παύλου. Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: "32 χρόνια πριν κάποιοι νόμιζαν ότι οι σφαίρες φωνάζουν πιο δυνατά από τη Δημοκρατία. 32 χρόνια μετά ο Παύλος Μπακογιάννης δεν σώπασε γιατί οι ιδέες και τα ιδανικά δεν σωπαίνουν ποτέ".

«Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Ο υπουργός σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει τα εξής:

«Οι ιδέες του Παύλου Μπακογιάννη, για την ενότητα των Ελλήνων και την υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών, είναι και σήμερα επίκαιρες. Είναι αναγκαίες για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής μας. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα ώστε ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία, στο σκοταδισμό και στη βία, να είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια, τις 26 Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Μόντι: Νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ινδίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ναρέντρα Μόντι συναντήθηκαν στο Νέο Δελχί και επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο διμερών σχέσεων, εκφράζοντας τη βούληση για περαιτέρω συνεργασία σε άμυνα, ναυτιλία και υποδομές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το AI να προάγει την πρόοδο με αξιόπιστες συνεργασίες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο "AI Impact Summit" στο Νέο Δελχί, τόνισε τη σημασία του δίκαιου μερίσματος της Τεχνητής Νοημοσύνης, του εκσυγχρονισμού του κράτους και των συνεργασιών για πρόοδο και κοινωνικό όφελος.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία στο επίκεντρο συνάντησης Μητσοτάκη-Κράτσιος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Νέο Δελχί με τον Michael Kratsios, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, όπου συζήτησαν για συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Φιλόδοξη στρατηγική της Ελλάδας για τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε σε συνέντευξη ότι Ελλάδα και Ινδία ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση σε τομείς όπως η ναυτιλία, οι επενδύσεις και ο τουρισμός, με νέες απευθείας πτήσεις και συνεργασίες που ωφελούν και τις δύο χώρες.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης ή χάος δεν ισχύει, μόνο οι ολιγάρχες χάνουν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο Kontra, αμφισβήτησε τις «κατακτήσεις» που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή. Άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ινδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διεκδικεί ισχυρό ρόλο στον διάδρομο ΙΜEC

Η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ινδία πραγματοποιείται δυόμιση χρόνια μετά την επίσημη επίσκεψη του στη χώρα. Στο σχεδιασμό του Οικονομικού Διαδρόμου Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης (IMEC), η χώρα μας αναγνωρίζεται ως Πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη.