ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιάρας: Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε

Όπως εξήγησε ο υπουργός, «πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό αίσθημα ασφάλειας για τη λειτουργία της».

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Μνημείου της Δικαιοσύνης», το οποίο ανεγέρθηκε μέσα στον Κήπο των Ηρώων, στο Μεσολόγγι, παρευρέθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε αρχικά, πως «είναι η στιγμή να έχουμε ένα μνημείο της δικαιοσύνης και να το έχουμε εδώ στον Κήπο των Ηρώων, της ευλογημένης ιστορικής πόλης του Μεσολογγίου και είναι νομίζω μία στιγμή που γράφεται στην ιστορία και που δείχνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «δεν είναι απλά και μόνο η ιστορική μνήμη ή η ιστορική αναφορά, που τουλάχιστον στην εορταστική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης οφείλουμε όλοι να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα για να τηρήσουμε την ιστορική μνήμη, αλλά κυρίως να δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε. Είναι η ανάγκη, που η ίδια η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα δείχνει σε όλους εμάς που βρισκόμαστε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είτε ως πολιτική ηγεσία, είτε ως δικαστικοί λειτουργοί, είτε ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, δηλαδή το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε».

Όπως εξήγησε περαιτέρω ο υπουργός, «πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα, να μεταρρυθμίσουμε τη δικαιοσύνη, να την εκσυγχρονίσουμε και να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες το πραγματικό αίσθημα ασφάλειας για τη λειτουργία της».

Παράλληλα, ο Κώστας Τσιάρας εκτίμησε ότι «αυτό θα ζητούσαν σήμερα όλοι αυτοί που έδωσαν το αίμα τους για να ζούμε σε μία ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία, και όλοι αυτοί οι ήρωες, τα οστά των οποίων βρίσκονται εδώ στον Κήπο των Ηρώων».

Απευθυνόμενος ο υπουργός Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Χρήστο Παΐσιο, τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι απλά αξιέπαινη, αλλά είναι ουσιαστικά ο φάρος μιας προσπάθειας που πρέπει όλοι να συντηρήσουμε και για την οποία όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε με ιδέες οι οποίες υπάρχουν».

Επίσης, απευθυνόμενος ο Κώστας Τσιάρας προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση, της είπε: «Κυρία πρόεδρε του Αρείου Πάγου, ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες από εσάς και η παρουσία σας εδώ σήμερα δείχνει ακριβώς τη σημασία που αποδίδεται στο συγκεκριμένο γεγονός».

Στην συνέχεια ο Κώστας Τσιάρας υπογράμμισε ότι «η ιερή πόλη του Μεσολογγίου, εξακολουθεί να εκπέμπει το μήνυμα που δεν φτάνει απλά και μόνο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας, αλλά φθάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, δηλαδή ότι οι ήρωες που μπορεί να έχουν αγωνιστεί και να έχουν δώσει το αίμα τους και την ψυχή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία, είναι πάντα οι φωτεινοί φάροι που εκπέμπουν συγκεκριμένα μηνύματα μιας πραγματικότητας, που πρέπει όλοι να τη διαμορφώσουμε, με τη δική μας ευθύνη και με το δικό μας ρόλο σήμερα».

Το «Μνημείο της Δικαιοσύνης» ανεγέρθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπου, Γιάννης Οικονόμου, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, εκπρόσωποι φορέων κ.ά..

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για σεξουαλική κακοκοποίηση, γυναικοκτονίες

Με τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου, εκσυγχρονίζεται η Ποινική Δικαιοσύνη και αναβαθμίζονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.
vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πολιτική δικαιοσύνη

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον χώρο της δικαιοσύνης είναι η καθυστέρηση στην απονομή της, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας για να υπογραμμίσει ότι η πιλοτική δίκη θα αντιμετωπίσει μερικώς το πρόβλημα.
keramews, ypourgeio paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως

Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι καθηγητές. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή.
alivizatos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αλιβιζάτος: Δεν υπάρχει η Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής Βίας

Σε σημερινή τοποθέτησή του, ο συνταγματολόγος τονίζει την απουσία ενδιαφέροντος από πλευράς των κρατικών αρχών στη συνέχιση του έργου της Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.