ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis-georgiadis
Φώτο:Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης

Α. Γεωργιάδης: Υπάρχει και το click away για όσους δεν υπακούν στα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως το rapid test είναι αναγκαίο μόνο σε όσους θέλουν να εισέλθουν σε κατάστημα. Σε εξωτερικό χώρο θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ψώνια τους όσοι δεν ασχολούνται με τα μέτρα.

Την ίδια στιγμή που οι έμποροι ζητούν από την κυβέρνηση να δημοσιευτούν τα μέτρα που θα ισχύσουν για το εμπόριο από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε πως τα rapid test απαιτούνται μόνο για την είσοδο κάποιου στο κατάστημα, ενώ υπενθύμισε πως υπάρχει πάντα και η λειτουργία click away που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως «δεν απαγορεύεται το click-away, επιτρέπεται», και υπογράμμισε ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε επίσης πως «αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να "ασχοληθεί" με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις».

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα με αφορμή την καθυστέρηση της εξειδίκευσης των νέων μέτρων που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς από αύριο Σάββατο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή προς τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου, ζητώντας την ταχύτατη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως αλλιώς θα είναι ανέφικτη η επιβολή των νεών μέτρων από αύριο Σάββατο.

Οι έμποροι τονίζουν πως «δεν είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων, να μην γνωρίζουμε τις ακριβείς υποχρεώσεις μας, οι οποίες σε περίπτωση μη τήρησης θα επιφέρουν και πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν τη βιωσιμότητα ενός κλάδου που έχει υποφέρει αλλά και έχει στηρίξει την κοινωνία στο πρόσφατο δύσκολο διάστημα». Σημειώνουν πως είναι επιτακτική η άμεση ενημέρωση του κλάδου, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τη λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος όπως πάντα την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέποντας την εύρυθμη λειτουργία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ