ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ενίσχυση των μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Τουρισμού

Συνάντηση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Ά. Μπίνη με τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη με αντικείμενο την ενίσχυση των μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου και λογοδοσίας του Υπουργείου Τουρισμού.

Στην συνάντηση που είχαν ο Διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με αντικείμενο την ενίσχυση των μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Τουρισμού, ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι η ενίσχυση των μηχανισμών λογοδοσίας και ακεραιότητας αποτελούν βασική επιχειρησιακή του προτεραιότητα και ότι προσβλέπει στην στενή συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ), αλλά και την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα ενίσχυσης των μηχανισμών λογοδοσίας και διαφάνειας σε όλες τις δομές και προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού. Ειδικότερα οι βασικοί άξονες δράσης διαμορφώθηκαν ως εξής:

  •  Σύσταση κοινής ομάδας εργασίας με στόχο την ορθή αποτύπωση των απαιτήσεων του νόμου για το Επιτελικό Κράτος για τη σύσταση Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) στο νέο Οργανισμό του Υπουργείου Τουρισμού.
  • Η υπογραφή ενός Μνημονίου συνεργασίας για την αποτύπωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας στις δομές του Υπουργείου Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης δράσεων για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) του Υπουργείου.

Ο Διοικητής της ΕΑΔ Άγγελος Μπίνης σημείωσε ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ως εκ τούτου η ΕΑΔ δεσμεύεται να υποστηρίξει ενεργά κάθε πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού που αποσκοπεί στη βελτίωση των εσωτερικών του δομών, συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου να επιτύχει τους επιχειρησιακούς του στόχους με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των δημοσιονομικών πόρων και με απόλυτο σεβασμό στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η Ελλάδα διαθέτει 320 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να ενισχύσει τις υποδομές της και τόνισε πως γίνεται σκληρή δουλειά ώστε να ανοίξει από τον Μάρτιο η τουριστική σαιζόν το 2022.
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βραβεύτηκε ο Β. Κικίλιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ο νυν υπουργός Τουρισμός βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων για τα υγειονονομικά πρωτόκολλα που εφάρμοσε η Ελλάδα εμπνέοντας αίσθημα ασφάλειας κατά της πανδημίας στους επισκέπτες.
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Ικανοποίηση της Ελλάδας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Σε συζητήσεις με τη Βρετανία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή».